siemalysy Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 (edytowane) Siema, Chciałem w żony rowerze zmienić napęd na 1x12. Trochę gratów mam, więc po co mają leżeć jak mogą być używane. Potrzebuję tylko wymienić bębenek w piaście Novatec D162SB-SL-X12. Czy znacie ten model i da się tam zamontować bębenek microspline? W necie ciężko znaleźć jakąś jednoznaczną odpowiedź na to pytanie. Czy oś z bębenkiem przeznaczona do piasty D462SB będzie pasować? Edytowane 2 Września 2023 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Niestety nie ale można bębenek Sram XD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 2 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Dzięki za odpowiedź Lipa, że nie podejdzie. Sram XD nie wchodzi w grę, bo mam graty Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 6 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Siema Krótki update w temacie. Odezwałem się do dystrybutora Novatec w PL i dostałem poniższą odpowiedź: Cytat Dzień dobry! Panie Michale, wspomniany bębenek z osią bedzie pasował do piasty D162SB-SL-X12 - mimo iż jest przeznaczona do modelu D462SB-SL. Różnica między tymi dwoma modelami jest tylko w bębenku - w D162SB-SL bębenek jest na kulkach, a w D462SB-SL na łożyskach maszynowych. Proszę pamiętać że przy zmianie bębenka z Shimano 11s na Shimano MicroSpline 12s konieczna jest zmiana osi - dlatego też bębenki pod MicroSpline oferowane są wraz z osią w komplecie. Zamówiłem bębenek MS z osią i bez najmniejszego problemu udało się ten komplet zamontować. Edytowane 6 Września 2023 przez siemalysy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi