Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Przymierzam się do kupna swojego pierwszego roweru full suspension. Maksymalna kwota jaką chcę wydać to 10000zł. Aktualnie jeżdżę na sztywniaku Giancie Talonie 1 z 2017 i po kilku latach użytkowania zaczyna mi brakować "tego czegoś". Lubię trochę ostrzejszą jazdę. Hopki, bandy, dropy, strome zjazdy czy podjazdy, szybka jazda po singlach to coś co uwielbiam ,ale zaznaczę że dopiero wchodzę w ten świat enduro i jak na razie stawiam małe kroki w doskonaleniu swojej techniki jazdy. Wolę małe hopki, czasami jeszcze moje zjazdy są na hamulcu itp. Lubię też zjeżdżać rowerem po schodach. Właśnie do tego typu jazdy będę chciała zakupić rower. Chciałabym też pojechać z nim do bike parku np. w Czarnej górze albo Bielsku białej i tam pobawić się na tych łatwiejszych trasach.

Bardzo spodobał mi się Canyon Spectral 125 Al 5 i jego cena też mnie bardzo zadowala bo rowerek kosztuje aktualnie 8299zł. Podoba mi się też droższa wersja czyli Al 6 ,ale nie ma aktualnie mojego rozmiaru. Co sądzicie o tych rowerach? Czy nadadzą się na pierwszego fulla dla osoby która powoli wchodzi w świat enduro?

Napisano

@TaZla na pierwszego i ostatniego fulla jak najbardziej, pomiędzy też może być😉 

A trochę poważniej, osprzęt wg mnie w porządku, geometria też. Skok zawieszenia wystarczający.

Mam małe zaległości jeśli chodzi o nowości w segmencie górskim, ale jakiś czas temu ludziska na Canyony raczej nie narzekali. Sam Canyona nie ujeżdżałem dla jasności.

Cena po rabacie zachęcająca.