szczukot Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Witam Mam długo nieużywany bagażnik na rowery mocowany do haka. Nie mam już do niego kluczyka. To jest dokładnie coś takiego: https://www.ceneo.pl/24244347 Za nic nie mogę znaleźć, gdzie to dokupić. Więc pytanie: jak się wyciąga tą wkładkę aby wymienić na jakąś nową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 A pytałeś u dystrybutora? Kiedyś uzyskałem kluczyk po numerze. Wystarczyło okazać bagażnik i dowód. Ale to było dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczukot Napisano 1 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Pytałem - czekam na jakąś odpowiedź. Ten kluczyk to jakaś zaszłość chyba. Od wielu lat jest zupełnie inny standard. Do tej wkładki co mam, to kluczyk wg opisu jest w ogóle plastikowy. W sumie już nie zależy mi na samym kluczyku, tylko jak tą wkładkę wyciągnąć. I dokupię wtedy te aktualne - wspierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Zdarzyło nam się kiedyś na wypadzie taki kluczyk zgubić. Okazało się, że wkładkę jednak można wyłamać... bo schowanie bagażnika do bagażnika samochodu było dla właściciela ważniejsze. Akcja trwała max. 4-5 minut, więc jeżeli to twoje zabezpieczenie jest podobne, to daj sobie spokój z wymianą. Wyłam to i tyle. Złodziej zrobi to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczukot Napisano 2 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Mogę wyłamać tylko nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Nie widzę co ją tam blokuje itp. A ogólnie potrzebuję tego raczej po to, aby się bagażnik sam nie odkręcił podczas jazdy, niż jako zabezpieczenie przed złodziejem Dobra. Widzę, że cały ten przykręcany uchwyt jest dostępny do kupna za około 100 zł. Więc jak podczas wywalania siłowego tej wkładki coś rozwalę, to kupię uchwyt + zamek. Dobra. Widzę, że cały ten przykręcany uchwyt jest dostępny do kupna za około 100 zł. Więc jak podczas wywalania siłowego tej wkładki coś rozwalę, to kupię uchwyt + zamek. Na zdjęciu widać, że tam jest jedna szczelina - więc chyba jakoś trzeba go przekręcić i powinien wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczukot Napisano 2 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Podsumowując, wkładkę udało się wyjąć, ale .... ten bagażnik jest nielegalny od kilku lat Ma wtyczkę 7pin, czyli nie ma wstecznego. Najtaniej jak znalazłem lampy + wiązkę 13pin do thule to jakieś 300 + 250 = 550 pln. To za tą cenę to bagażnik mogę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi