Pulse Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Witam, Znajomy ma obawy, czy to mu się nie odepnie spinka KMC w łańcuchu X11EL, do tej pory mówił że zapinały się z większym oporem. Sprawdziłem moją i moja zapina i rozpina się podobnie. Generalnie ja jestem zadania że to się nie rozepnie bo siła naciągu łańcucha i siła pedałowania zaciskają spinkę. U mnie spinkę KMC 10rz tez rozpinam rękoma bez trudu. Zerknijcie na filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Jeździłem na tej spince może dwa sezony, rozpięła się raz kiedy wjechałem ~35kmh na sfrezowany asfalt i przestałem kręcić wtedy kupiłem inną;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Tego konkretnego łańcucha nie używałem, ale od lat jeżdżę głównie na KMC, niektóre spinki były bardzo luźne, jak łańcuch miał więcej nakręcone i nigdy nie było problemów z rozpięciem, samoistnym rzecz jasna. Na pewno nic w nich nie klika, ot zasuwają się jedna połówka na drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Miałem spinki które trzeba było potraktować mocno szczypcami oraz takie, które rozpinałem palcami. Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Ogólnie siły działające na taką spinkę "w drugą stronę" są na tyle małe, że musisz mieć straszliwego pecha albo śmigać po ostrych wertepach by się łańcuch rozpiął. Zawsze możesz wozić ze sobą zapasową spinkę i w razie jak by co zapiąć łańcuch w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Września 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Też mam "luźną" spinkę KMC i zero problemów od lat. W woreczku dwie zapasowe, ale nawet mi się zmieniać nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi