danielko Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Wymieniam napęd w jednym z rowerów. W tym przypadku wymiana wolnobiegu 3x7 Altus na kasetę również 7rz + koło z piastą na kasetę Jeśli chodzi o koło padło na Kellys, z piastą (chyba Joytech) 8rz Kaseta hg41 7rz + podkładka I teraz pytanie Czy taki zestaw będzie działał bez dodatkowych wymian z resztą mojego setupu (głównie mam na myśli: przerzutką przednią c050 oraz łańcuchem), czy jednak będzie coś jeszcze do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Jeśli zakres kasety będzie podobny to bez problemu. Oczywiście jeśli wkładasz nową kasetę to wypadałoby wrzucić nowy łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielko Napisano 1 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Kasetę mam zamiar wrzucić 7rz, wolnobieg też był taki. Do kasety HG41 a z przodu trzy tarcze 28x38x48 lub coś podobnego. Łańcuch bardziej hg40 czy hg71? Edytowane 1 Września 2023 przez danielko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 do tych lancuchów co podałeś sram pc-830 albo pc-850/870. ja polecam pc-850, sram ma fabryczny bardzo dobry smar, trzeba go troche zdjac szmatka nawilzoną benzyną ekstr. kmc x8 też dobry, ale są podrobki na rynku zglaszane od dawna. hg41 złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 @iks a wiesz jak poznać albo gdzie kupić oryginał x8 bo mam jeden kupiony gdzieś w marcu, był w ładnym plastikowym pudełku a teraz muszę kupić drugi żeby rotować i wszędzie widzę w opakowaniu zastępczym, jakimś woreczku plastikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi