nortonex Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Witam, Szukam tylnej stópki do Ghost Kato Advanced. W tylnej ramie są dwie dziury z rozstawem 40mm, więc domyślam się że to standard KSA40. Kilka stópek znalazłem (np. XLC, Ursus) ale u mnie w ramie są dziury na śrubę 6mm, a tamte stópki mają 4\5mm. Szukał może ktoś podobnej stópki i mógłby pomóc? Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filarel3 Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Śruba przechodzi przez stopkę i trzyma się ramy, więc nawet można rozwiercić te dziury w stopce na większe Ja mam Ursusa i polecam a śrubki dałem z zestawu który doszedł, nie wyglądały na takie małe, myślę że to były 6mm właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filarel3 Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 (edytowane) Hej, ważna sprawa. Wprowadziłem Cię w błąd. Nie wiem jak ja patrzyłem, ale jest na odwrót. Śruby przechodzą luźno przez ramę i łapią stopkę od drugiej strony. Przynajmniej ja tak mam w moim rowerze. Przepraszam Ale podtrzymuje informację o śrubach, są one grube i pasują idealnie, jest to standard, więc nie dostaniesz śrub które nie będą pasować. Edytowane 7 Września 2023 przez Filarel3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nortonex Napisano 8 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Hej, Dzięki za info. Tak właśnie na zdjęciach mi coś nie pasowało. Zamówiłem 2 stopki - dzisiaj przyjdą to zobaczę która pasuje i jest bardziej stabilna. Śruby w Ghost Kato muszą być 6mm, ale część stopek ma w standardzie śruby 5mm, więc wtedy byłby luz na gwincie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filarel3 Napisano 15 Września 2023 Udostępnij Napisano 15 Września 2023 I jak tam, co Ci wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nortonex Napisano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2023 Zamówiłem 2 rodzaj sopek Ursus - obie pasowały - bardziej stabilną zostawiłem. Śruby wchodzą w dziury w ramię i z drugiej strony łapią stopkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi