kal800 Napisano 30 Sierpnia 2023 Napisano 30 Sierpnia 2023 Hej, Objaw jest taki, że przy hamowaniu koło zaczyna trzeć o widelec. Obręcz jest prawie nowa - jeżdżona może dwa tygodnie. W serwisie mi powiedzieli, że trzeba dociągnąć szprychy. Nigdy tego nie robiłem - mam klucz do szprych i teraz pytanie jak to najlepiej wykonać. Czy trzeba dokręcić wszystkie szprychy? Ćwierć, pół obrotu? Z góry dzięki za sugestie K Cytuj
ChuChu Napisano 30 Sierpnia 2023 Napisano 30 Sierpnia 2023 Co? To ile masz tam miejsca? Milimetr? Hamulce tarczowe czy szczękowe? Mi to brzmi jak jakiś problem z piastą albo mocowaniem w widelcu. Cytuj
klon Napisano 30 Sierpnia 2023 Napisano 30 Sierpnia 2023 Cytat Mi to brzmi jak jakiś problem z piastą albo mocowaniem w widelcu. Może jednak ze szprychami, tak jak pisze autor, mamy za mało danych @kal800, nowa obręcz, czy całe koło? Jak tylko obręcz, to jak to jest zaplecione, na 3 krzyże? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi