BizBass Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 Cześć, Stoję przed decyzją kupna Giant Roam 2. Mam do wyboru trzy opcje: 1. 3060 zł - zakup w sklepie przez Internet. Rower w kartonie do samodzielnego złożenia , z paragonem ale bez gwarancji. (no chyba ze zapłacę w lokalnym sklepie za złożenie i przegląd) 2. 3400 - zakup w lokalnym sklepie. Gwarancja i przegląd gwarancyjny po miesiącu w cenie. 3. Czekać do listopada - grudnia/ stycznia może sklepy jeszcze bardziej zejdzie z ceny Cytuj
grzesiowu Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 No wiesz sezon się kończy ... jest szansa że sklepy będą miękły. Z drugiej strony pytanie ile masz w zasięgu sztuk w Twoim rozmiarze i kolorze. To co mnie zdziwiło w tym rowerku (nie wiem czy obecny rocznik tak ma) to że sztyca była jakaś specyficzna w sensie że nie o przekroju koła, a to przecież nie jest jakaś TRI-szosa w karbonie... Cytuj
Mihau_ Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 Sztyca dfuse amortyzuje lepiej niż okrągła a chyba to w crossie ludzie tego chcą a nie w tt Cytuj
grzesiowu Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 z tą amortyzacją to raczej jedna z wielu marketingowych bajek; może komputer pomiarowy widzi różnicę, ale ludzki tyłek raczej nie ... a w zaawansowanych ramach w karbonie sztyce mają inny przekrój niż okrągły w celach aero i każdy głupi to rozumie Cytuj
NerfMe Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 Teoretycznie Giant nie sprzedaje rowerów wysyłkowo do samodzielnego złożenia, jakiś dziwny sklep. Ja za przegląd gwarancyjny w lokalnym serwisie swojego Gianta płaciłem 100 zł. Jak masz dać jeszcze do złożenia to lepiej kupić na miejscu. Najlepiej dopłacić do Roam 1;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi