Ems1802 Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Hej, może ktoś miał podobny problem i będzie w stanie mi pomóc, bo ja już osobiście straciłam na tym za wiele nerwów. Mianowicie problem polega na tym, że dosłownie parę dni temu kupilam nowy licznik garmin edge 530 i w app garmin connect w miejscu z aplikacjami docpobrania nie wyszukuje mi w ogóle Spravy, jakby taka aplikacja nie istniała. W związku z powyższym nie mogę połączyć z nia swojego licznika, przesyłać tras i korzystać z całego inwentarza możliwości. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Nie pomaga zresetowanie ustawień do fabrycznych. Z góry będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie. Edit: zauwazylam już po dodaniu posta, że wybrałam błędnie kategorię. Temat powinien trafić do akcesoriów, a nie do sprzętu. Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Ems1802 Dodanie zrzutu ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Przecież to nie w tym miejscu się konfiguruje. Połączenie ze Strava jest wbudowane w Garmin Connect i konfigurujesz je w opcjach. To nie jest funkcja urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ems1802 Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 W tym miejscu mam wszystko ok, aplikacja jest połączona ze strava, ale nie jest zainstalowana na liczniku. Nie mam z poziomu licznika możliwości wejścia w zapisane trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Bo to nie dziala na tej zasadzie, nie wiem czego szukasz. Jedyne co robi Garmin, to udostępnia przejechaną trasę do Stravy. Nie ma tak, że Garmin Ci zaciągnie trasy ze Stravy. To nie działa w tę stronę. W ogóle o jakich trasach piszesz? O przejazdach czy "Routes", czyli trasach do nawigacji? Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Ems1802 napisał: Nie mam z poziomu licznika możliwości wejścia w zapisane trasy. Myślisz zapewne o takiej integracji Stravy z Garminem, jaką ma Komoot: (Nie)stety, Strava takiej oficjalnej nie posiada - są tylko różne protezy, które widzisz w wyszukiwaniu. Szy. Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez szy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Cytat Jedyne co robi Garmin, to udostępnia przejechaną trasę do Stravy. To też nie do końca tak. *dotyczy tylko stravy pro Jeśli masz "pogwiazdkowane" segmenty, to w czasie jazdy po nich odpala się live segment na garminie. Podobnie "pogwiazdkowane" trasy synchronizują się z licznikiem i są dostępne jako kursy. Nie potrzeba do tego instalować żadnej aplikacji na garminie. Z resztą wszystko jest krok po kroku opisane: Dla przykładu trasy https://suport.strava.com/hc/en-us/articles/115000919304--Syncing-Strava-Routes-to-your-Garmin-Device https://suport.garmin.com/en-US/?faq=5OcgRnnXJh5sJ1vCPZb0j7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 @KSikorski zgadza się, natomiast ograniczyłem się do przejechanych tras. Segmenty to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi