raleigh Napisano 28 Sierpnia 2023 Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć! Jestem ciekawy co myślicie o rowerze z tytułu. (link: https://www.ribblecycles.co.uk/ribble-endurance-sl-enthusiast-1/) W cenie ultegra, karbonowe koła. W prawdzie hamulce direct mounty ale i one mają swoich entuzjastów. EDIT: wchodząc przez link pokazuje z jakiegoś powodu inną cenę. W innej karcie mam 2,082£ (i w oparciu o tę cenę bazujmy opinie) Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez raleigh Cytuj
Sm0k Napisano 28 Sierpnia 2023 Napisano 28 Sierpnia 2023 Na temat roweru się nie wypowiem ale odradzam kupowanie sprzętu z tej firmy. Od jakichś trzech lat mają wielkie problemy z realizowaniem zamówień na czas, a do tego bezczelnie kłamią na temat opóźnień lub w ogóle nie udzielają żadnych pożytecznych informacji. Komunikacja z klientami jest na żenująco niskim poziomie. W zeszłym roku, w styczniu, zamówiłem u nich rower TT. Miałem go dostać na początku kwietnia co mi odpowiadało, bo i tak piewsze zawody miałem mieć pod koniec tego miesiąca. Rower otrzymałem pod koniec sierpnia i to dopiero kiedy wyraziłem swoją frustrację na ich stronie na FB 😉 Po przeczytaniu niektórych komentarzy na Trustpilot stwierdziłem, że i tak miałem szczęście bo zdarzało się, że klienci czekali ponad rok na zakupiony w sklepie Ribble rower. Oczywiście zapłacić trzeba z góry, przy składaniu zamówienia. Cytuj
raleigh Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Napisano 28 Sierpnia 2023 To rzeczywiście słabo z ich strony. Może to kwestia dostępności podzespołów w/po okresie pandemii. Wiem, że wiele firm miało z tym wówczas problem. Brexit na pewno nie ułatwia sprawy. Oby się w każdym razie poprawiło pod tym względem u nich. A z roweru jesteś zadowolony? Cytuj
Sm0k Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 Z roweru jestem zadowolony. Moim zadaniem rowery Ribble mają dobry stosunek jakości do ceny. 1 Cytuj
raleigh Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Napisano 29 Sierpnia 2023 Zamawiałeś z UK do Polski? Zastanawia mnie jak to obecnie przebiega, jaki jest koszt przesyłki, jaka wysokość cła, generalnie rzeczywisty koszt roweru. Cytuj
Sm0k Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 Zamawiałem "lokalnie". Mieszkam w Szkocji. Cytuj
Chociemir Napisano 29 Sierpnia 2023 Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Słowo "Endurance" w nazwie tego roweru znalazło się raczej nie względu na geometrię... Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Chociemir Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi