raleigh Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć! Jestem ciekawy co myślicie o rowerze z tytułu. (link: https://www.ribblecycles.co.uk/ribble-endurance-sl-enthusiast-1/) W cenie ultegra, karbonowe koła. W prawdzie hamulce direct mounty ale i one mają swoich entuzjastów. EDIT: wchodząc przez link pokazuje z jakiegoś powodu inną cenę. W innej karcie mam 2,082£ (i w oparciu o tę cenę bazujmy opinie) Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez raleigh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Na temat roweru się nie wypowiem ale odradzam kupowanie sprzętu z tej firmy. Od jakichś trzech lat mają wielkie problemy z realizowaniem zamówień na czas, a do tego bezczelnie kłamią na temat opóźnień lub w ogóle nie udzielają żadnych pożytecznych informacji. Komunikacja z klientami jest na żenująco niskim poziomie. W zeszłym roku, w styczniu, zamówiłem u nich rower TT. Miałem go dostać na początku kwietnia co mi odpowiadało, bo i tak piewsze zawody miałem mieć pod koniec tego miesiąca. Rower otrzymałem pod koniec sierpnia i to dopiero kiedy wyraziłem swoją frustrację na ich stronie na FB 😉 Po przeczytaniu niektórych komentarzy na Trustpilot stwierdziłem, że i tak miałem szczęście bo zdarzało się, że klienci czekali ponad rok na zakupiony w sklepie Ribble rower. Oczywiście zapłacić trzeba z góry, przy składaniu zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 To rzeczywiście słabo z ich strony. Może to kwestia dostępności podzespołów w/po okresie pandemii. Wiem, że wiele firm miało z tym wówczas problem. Brexit na pewno nie ułatwia sprawy. Oby się w każdym razie poprawiło pod tym względem u nich. A z roweru jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Z roweru jestem zadowolony. Moim zadaniem rowery Ribble mają dobry stosunek jakości do ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Zamawiałeś z UK do Polski? Zastanawia mnie jak to obecnie przebiega, jaki jest koszt przesyłki, jaka wysokość cła, generalnie rzeczywisty koszt roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sm0k Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Zamawiałem "lokalnie". Mieszkam w Szkocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Słowo "Endurance" w nazwie tego roweru znalazło się raczej nie względu na geometrię... Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi