Burgi Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć wam ! Od dawna przymierzam się do wymiany amora na powietrzny i chciałbym prosić o radę Rower: MTB, Koło 26 cali , Rura 1 i 1/8, Klasyczna szybkozamykasz, hamulce tarczowe z mocowaniem PM Jazda: Docelowo ścieżki rowerowe o zmiennym nachyleniu - podjazdy i zjazdy ale bez szaleństw. Moja waga z ciuchami koło 100 kg Nie chciałem wydawać miliona złotych, jazda dosyć amatorska a rower w archaicznej już konfiguracji, stąd ciężko coś znaleźć Myślałem o: 1. Suntour XCR 32 RL-R 2. Suntour Raidon XC LO-R - Co i nich myślicie? Czym one w ogóle się różnią Odpowiednio 660 zł i 850 zł. Mogę oczywiście dopłacić conieco czy wybrać innego producenta A może amor pod koło 27.5? Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Burgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 W cenie XCR masz rockshox xc30, niech cie nie zmyli że to sprężyna stalowa. Mam takiego ponad 3 lata. Jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Pytanie czy warto zamieniać sprężynę na sprężynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Jak masz teraz np sr suntour xcm, zdecydowanie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Przegladam neta i xc30 do kupienia znaleźć już nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/amortyzator-rowerowy-rock-shox-30-silver-tk-pd13516/?v_Id=136023&gclid=Cj0KCQjwi7GnBhDXARIsAFLvH4lEEfpLv1A4O0SzMVUELsUd-quAxpdX3CxUJGb7aQMlBiXf-ej_cqUaAhGqEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 A 30 Silver i XC 30 to ten sam model? Nie znam się 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Bierz Raidona, lepszy i prawie pół kg. lżejszy Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 A wstawialiscie amor 27.5 pod ramę gdzie było 26 cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Mam w bdb stanie Recona pod 26, qr9 i tarcza, jakbyś chciał to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 1 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Dzięki, wolę chyba nowego, na dłużej starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 3 Września 2023 Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Spręzynę powietrzną o wiele latwiej jest ustawić pod swoje preferencje. W wypadku metalowej, jeśli zakres regulacji pokrętłem naprężenia wstępnego okaże się niewystarczajacyi, to trzeba ją będzie wymienić. Jesli chodzi o widelce powietrzne, Raidon to rozsądne minimum, bo XCR jest sprzętem z pogranicza atrapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 4 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Super, biorę raidona A co z serwisem zerowym, piszą żeby robić. Czy to aby nie wyciągnięcie kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 4 Września 2023 Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Nie, bo niektóre amortyzatory opuszczają fabrykę suche lub słabo nasmarowane, co może spowodować uszkodzenie sprzętu i konieczność skorzystania z gwarancji. Zamiast tracić czas na reklamowanie zatartego widelca, lepiej po prostu prawidłowo go nasmarować i cieszyć się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 5 Lutego Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego Info dla potomnych Kupiłem ostatecznie suntour raidon Oddałem do serwisu zerowego, amor nie miał wcale oleju. Przy rozmowie z serwisantem otrzymałem info że amory już zamontowane nie potrzebują serwisu 0 a nowe, nie montowane wymagają 0-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi