chudzinki Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Czy ktoś się orientuje jak jest podawana długość? Tak? https://www.centrumrowerowe.pl/hamulec-v-brake-shimano-alivio-br-t4000-pd1188/ https://www.rowertour.com/p/52933/xlc-br-v03-hamulec-v-brake-na-jedno-kolo-czarny?gad=1&gclid=CjwKCAjwxaanBhBQEiwA84TVXLXwu2ybxJAki6wDDsEsPxEOWqb_KROm8xAZOtJd6ptwrgnAFgW6YhoCVn8QAvD_BwE https://electofun.pl/czesci/1657-9782-hamulce-v-brake-xlc.html?gclid=CjwKCAjwxaanBhBQEiwA84TVXLkbmnXnnOUOPssrQpItoiRPj32rVAVDb6SbuWfj4PCMPAfqrCIAqxoC39kQAvD_BwE#/kolor-czarny Mógłbym napisać do kilku sprzedających, ale wiem, że z takimi szczegółami jest ciężko... Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) 25 do klocka + 81 w górę (mm oczywiście) Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez raven82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 @raven82, ale o co chodzi? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Podaję odpowiedź: okoń! (długość ramienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Sorry, ale nie zaskoczyłem... 🤫 Co "do klocka" jak klocek jest ruchomy? Mnie interesuje długość całkowita tylko jak jest podawana? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 1. Zakres przesunięcia klocka od piwotu. 2. Długość ramienia od piwotu do końca. 3. Klocek hamulcowy w najniższym położeniu od "góry". Przynajmniej ja tak rozumiem co "autor" miał na myśli. A od siebie dodam, że miałem vbrejki od kilku producentów (shimano, tektro i jakieś chińszczyzny) i nigdy nie było problemów że nie pasowało do koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Dzięki, ale chodzi mi tylko i wyłącznie o sposób mierzenia długości ramienia. Po zmianie opony na szerszą nie zmieściło mi się Tektro z błotnikiem. Pożyczyłem ramiona z innego roweru, ale muszę oddać 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Na wysokość? No to nie wiem, czy będziesz miał szczęki dłuższe niż te ~11 cm od piwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Jeżeli wymiar podają jak na moim obrazku to byłoby OK. Oby nie podawali po krańcach. Powysyłałem zapytania. Jak nie będzie odzewu to będę zamawiał i odsyłał jak będą za krótkie 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Wg mnie podaja od osi (obrotu) do osi zaczepienia wieszaka linki. To przynajmniej byłoby logiczne. Wymiar 70mm to długość klocka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Logiczne i tak jest mierzone 😉. W zasadzie temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 nie mam na stanie żadnego roweru z v-brake'ami, po prostu znalazłem schemat w necie, od osi do osi 25 + 81= potrzebujesz kalkulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Nie, radzę sobie bez 😛. Dzięki za fatygę, ale te cyferki kompletnie nic nie wnoszą do mojego tematu, bo ramiona ramionom nierówne... Jakieś Tektro mają bodajże 96 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 W dniu 26.08.2023 o 21:48, chudzinki napisał: Czy ktoś się orientuje jak jest podawana długość? wnosi czy nie odpowiedziałem tylko na pytanie, są jeszcze mini v-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi