Bula79 Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Witam poszukuje roweru uniwersalnego. Mam 188 wzrostu i 103kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem lepszego roweru ale używanego. Mam zamiar jeździć po ścieżkach rowerowych ale też czasem po lesie. Spodobał mi się taki Rower miejski niemieckiej firmy Stevens City Flight Luxe napędzany paskiem karbonowym Gates . Bardzo lekki przerzutki Shimano Nexus 8 speed , hamulce tarczowe hydrauliczne Shimano , prądnica oświetlenia LED Shimano , opony Continental 28 cali 1.25, rozmiar od korby do końca ramy przy siedzisku 58 cm. Zastanawiam się jak serwis i jakie to są koszty tych przerzutek w piaście Czy taki rower będzie odpowiedni dla mnie. Może polecicie mi coś innego. Budżet do 2500 Z góry dziękuję Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Przerzutki w piaście (mam nexusa 8 od kilkunastu lat) są bardzo mało kłopotliwe i jak nie jesteś kurierem, to serwis może być co kilka lat, cena 100-200 PLN i koniecznie trzeba fachowca, co się zna. Pasek nawet nie wymaga smarowania i wytrzyma tyle, co kilka łańcuchów. To zestaw ekstremalnie mało angażujący obsługowo. Gorzej, że trudniej to samemu przeserwisować niż zwykły napęd (jak ograniczam się do wymiany linki) oraz ma troszkę wyższe opory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bula79 Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 https://m.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-stevens-city-flight-luxe-CID767-IDV00IK.html czy to jest dobra oferta?? Rower jest roczny stan bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi