mzbro Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Szanowni koledzy, szanowne koleżanki, Na wstępie bardzo dziękuję za rady w poście przy wyborze roweru: Ostatecznie zdecydowałem się na rower Author Airline. Niestety jestem na granicy rozmiarów i sprzedawca powiedział, że na mój wzrost (178 cm) zdecydowanie poleca większą (20"). Niestety jak się okazało na postoju moje krocze lekko dotyka ramy (brak zapasu). Jest opcja kupienia nowej ramy 18" i pomyślałem, że może da się zrobić swapa samej ramy, tylko czy to dobry / opłacalny pomysł? Czy wszystkie elementy będą pasować - np. kierownica - czy nie powinna być węższa w ramie 18"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 I co z tego, że kierownica w mniejszym rozmiarze może być węższa? Jak zmienisz ramę to ci się szerokość barków zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzbro Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) No nie, ale ogólnie chciałbym poradzić się, czy to opłacalny pomysł, bo może okazać się, że jakieś elementy są jednorazowe + koszt przekładki + co na to gwarancja? Może bardziej opłaca się sprzedać ten rower i kupić drugi z mniejszą ramą, bo wyjdzie podobnie? Liczyłem, że starą ramę uda mi się sprzedać, ale z tym też może być problem. Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez mzbro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Z rzeczy których nie wykorzystasz to potrzebujesz nowych linek. No i jeszcze stery wypada mieć nowe bo nie warto tamtych wybijać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 2 godziny temu, mzbro napisał: co na to gwarancja? Jeśli na paragonie/fakturze jest wpisane, że rower jest w rozmiarze 20'', to raczej nie uwzględnią roszczeń gwarancyjnych na rower w rozmiarze 18''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Co wspólnego z za dużym rowerem ma gwarancja?Jak nie dawno zakupiony może wymienią w tym samym sklepie(oczywiście z Twoją stratą,bo za darmo pewnie tego nie zrobią)na mniejszy.Sprzedaż starej i kupno nowej też wyjdzie cenowo drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi