XC100S Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Zastanawiam się czy to pęka czy ... To jest rura podsiodłowa, jej trójkącik z górną rurą ramy i widać też element od dampera. W tym miejscu nigdy roweru nie mocowałem, nie wieszałem itp Jakaś gleba też nie powinna zrobić czegoś takiego. W tym niejscu lakier i podkład jak by pilnikiem czy tnącą linką są ... uszkodzone. Biorąc ręką, paznokciem, trochę odpryskuje ale dalej już nie, tylko okolice przed spawem. Nie wiem co o tym myśleć. Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Ciężko jednoznacznie powiedzieć. Nie widać w miejcu gdzie odpadła farba wyraźnego pęknięcia. Wygląda, jakby to miejsce było szpachlowane przed malowaniem (i brzegi szpachli niedokładnie wyszlifowane na płasko z ramą-widać krawędź) Może szpachla zaczęła odpadać gdy rama pracowała (ugięcia rur). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Raczej wada lakiernicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Wygląda na wadę powłoki lakierniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Okay, sorkens za "zamieszanie", już się wydało. Syn zdejmował damper i puścił ramę. Cześć od dampera po złożeniu się ramy tak uderza. Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi