montell81 Napisano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 Cześć, mam do Was pytanie. Czy ma sens wymiana SR Suntour Axon 100mm na SID SL Ultimate Race Day DebonAir 100mm? Mam okazję kupić nowego SID'a tylko czy różnica w pracy będzie zauważalna? Czy jest to pójście półkę wyżej i czy ma to sens? Z góry dziękuję za opinie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 Jaki to axon, bo pod tą nazwą kryje się kilkanaście modeli? Jeśli masz axona 34 werx equalizer to nie warto wymieniać 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 Słuszna uwaga Doprecyzowując mam SR Suntour Axon RL-RC 29 15QLC Tapered Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Nikt nie pomoże? Dodam, że zależy mi na dobrym wybieraniu mniejszych nierówności (szczególnie długie zjazdy po poniemieckiej kostce brukowej). Omijam większe kamienie, wystające duże korzenie, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Moim zdaniem szkoda kasy na zmianę w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Jakieś argunenty za i przeciw? *Pomijamy kwestię finansową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Zawodniczej klasy amortyzatory działają tępo przy zwykłej jeździe. Pike z chargerem przy jeździe podróżniczej to drewniany kołek w porównaniu z Reconem, fox performance lepiej się sprawdza w turystyce niż factory etc. Takie amortyzatory zaczynają działać przy szybkiej jeździe po przeszkodach, które wg opisu omijasz. Generalizuję oczywiście, ale z grubsza tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Dzięki za opinię ale nie do końca ją rozumiem. Czy "pro" amortyzatory działają dobrze tylko przy szybkiej jeździe? Oglądałem kilka wyścigów klasy mistrzowskiej i zbyt wysokiej prędkości na wymagających odcinkach tam nie widziałem. Nie czepiam się tylko niebardzo rozumiem opinie, że "klasowe" amortyzatory są gorsze dla amatorów od tych z niższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 30 Września 2023 Udostępnij Napisano 30 Września 2023 W dniu 24.08.2023 o 20:53, montell81 napisał: Słuszna uwaga Doprecyzowując mam SR Suntour Axon RL-RC 29 15QLC Tapered Hej. I wymieniłeś amor na Sida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 1 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Cześć. Tak, wymieniłem. Zmiana jakościowa zauważalna. Praca SID'a plynniejsza. Jeśli nie ucierpi na tym budżet domowy to warto dołożyć te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Jaki koszt i gdzie kupiłeś jeśli mogę zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 2 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2023 *priv *priv EDIT: masz wyłączoną możliwość otrzymywanka prywatnych wiadomości, a tutaj nie chcę pisać o szczegółach. Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 2 Października 2023 Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Dzieki za info. Już poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi