pawels237 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Dzień dobry. Po założeniu piasty Enviolo Nuvinci n38 na rower według instrukcji na stronie enviolo. interfejs piasty obraca się od dołu do półowy i dalej jest opór nie wypłaszcza się na manetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Podobno znana właściwość, że nie da się na postoju przelecieć po całym zakresie. Zakręć kołem/przejedź się kawałek i wtedy zobacz czy można przekręcić dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Masz rację. Teraz mam problem z ślizganiem się na wyższych przełożeniach do 20 km/h jest ok nawet pod górkę daje radę. Ale jakaś półowa przełożeń potrzebna do jazdy trochę szybciej ślizga się jak cholera. Nie jestem w stanie na tej piaście jechać normalnie. Jest gorzej jak przeskakiwanie łańcucha. Co to znaczy? Uszkodzona piasta czy źle ustawione biegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 Tutaj niestety ale nie wiem co poradzić, bo nie miałem kontaktu z tymi piastami. Może kontakt z producentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi