krystian638 Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Witam, w oko wpadły mi te 2 hardtaile https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-8/3273.html i https://rower-sport.pl/pl/p/MERIDA-BIG-NINE-PRO-2022-/8504 rower będę używał w terenie, do podjazdów, w górach itp, jakie macie zdanie na temat tych dwóch rowerów?, a może macie jakieś swoje lepsze propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Porównujesz Canyona przeznaczonego do rekreacyjnej jazdy z dość wygodna geometrią, do wyścigowej Meridy. Jak jesteś lekki i chcesz się ścigać to Merida będzie ok. Jak wolisz swodobie i wygodniej jeździć to moim zdaniem z tych dwóch Canyon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Canyon do rekreacyjnej jazdy? Absolutnie nie. Mam GC8 i w dół lecę jak przecinak a na ustawkach xc jadę równo z osobami na wyścigowych maszynach. Bardziej opisał bym go jako uniwersalny mtb z zacięciem sportowym. Dla mnie bomba, geo i większy skok przyda się bardziej w zastosowaniu o którym pisze autor. Polecam, tylko szkoda że już po promocji (był za 5500) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2023 W dół na pewno na Canyonie się będzie lepiej jeździć, ze względu na większy skok widelca i bardziej stabilną geometrię oraz droppera. Pisząc o rekreacyjnej jeździe miałem na myśli bardziej wyprostowana, wygodną, przynajmniej dla mnie, pozycję. Na pewno też da się szybciej pojechać. Całkowicie się zgadzam że to dość uniwersalny rower. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi