gorek15 Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Może kiedyś będzie bardziej przystępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Elektryk na pasku to bardzo fajne połączenie i warto nad tym pomyśleć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) 22 minuty temu, PiotrWie napisał: Jak na karbon na pasku z Enviolo to cena wybitnie zachęcająca. Ale w razie problemów serwis Enviolo też nie wiem gdzie. Podobno enviolo to ZŁO... najniższa sprawność spośród piast wielobiegowych (tak, wiem, że to jest CVT, czyli bez biegów...), niedostępność pełnego zakresu przełożeń w trakcie postoju (a możliwość redukcji biegów na światłach to często przywoływana zaleta piast wielobiegowych), podatność na uszkodzenia i w sumie zerowy serwis - znam opinie z niemieckiego forum towarowego, gdzie te piasty po konkretnym przebiegu padały i były naprawiane w zasadzie przez wymianę na nowy egzemplarz... Nie rozumiem fenomenu ich popularności głównie wśród elektryków. Pewnie ich producent daje producentom rowerów o niebo lepsze warunki niż konkurenci... Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez HSM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Osobiście nie mam zaufania do żadnej przekładni w piaście - po prostu nigdy nie nauczyłem się jak to działa. Z przerzutką zewnętrzną poradzę sobie sam ze wszystkim - więc je preferuję. Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez PiotrWie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi