kamilooo2001 Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Siemanko. Kupiłem niedawno używany rower z amortyzatorem suntour xcm 30. Przy przy jeździe po nierównościach czy naciskaniu kierownicy amortyzator skrzypi. Po kilkukrotnym wciśnięciu kierownicy z pod jednego amortyzatora wychodzi brud(rdzawy kolor). Co może być przyczyną? Czy opłaca się go oddać do serwisu? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Nic nie opłaca się robić z tą atrapą amortyzatora. Jeśli przeszkadza ci piszczenie, możesz napryskać w każdą szparę WD40 czy jakiegoś innego szpraju, może go uciszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Skoro spod uszczelek już się wydostaje rdza, to znaczy, że widelec jest kompletnie zajechany i nawet serwis może wiele nie dać. Cyba najlepiej byłoby go wymienić na sztywny widelec, żeby odchudzić rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilooo2001 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Mógłbyś mi opowiedzieć trochę więcej o tym sztywnym widelcu? Niestety jestem jak na razie laikiem w temacie rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baca350 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Witam. Rozruszałem perfekcyjnie 2 zabetonowane Suntoury sprężynowe. Nowe ślizgi i uszczelki i działa pięknie. Ale na starcie zakupiłem nówki widelce i jest problem. A nawet zregenerowałem tłumik co mnie cieszy- a metoda sprytną. Jak ktoś chce to opiszę moją walkę partyzancką ze złomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia Teraz amorki nowe składają na sucho przez to na dzień dobry trzeba zrobić przegląd zerowy co duzo osób o tym nie wie i jeżdzą zaraz po zakupie nowego zacierając go 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baca350 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia W dniu 21.08.2023 o 11:50, TheJW napisał: Nic nie opłaca się robić z tą atrapą amortyzatora. Jeśli przeszkadza ci piszczenie, możesz napryskać w każdą szparę WD40 czy jakiegoś innego szpraju, może go uciszysz. Witam. Tylko nie WD40 !!! Niszczy gumy wszelakie, to preparat agresywny do odkręcania zardzewiałych nakrętek. Kolega załatwił siłowniki pneumatyczne w fabryce- 8 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi