polozy Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Cześć. Szukam jakiejś sensownej alternatywy do roweru Giant Roam 1. Teraz mam autorską hybrydę tubeless z tradycyjną dętką i po ostatnich 100 km z duszą na ramieniu (przebyłem oponę, mleko częściowo dało radę, ale jednak...) chciałbym zamienić na jakieś bardziej tradycyjne rozwiązanie. Zastanawiam się nad węższą oponą, pytanie czy będzie to jakoś zauważalne? Zastanawiam się nad oponami: CONTINENTAL Double Fighter III SCHWALBE Smart Sam CHWALBE Marathon SCHWALBE Marathon Mondial Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Zauważalne w jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polozy Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Prędkość/stateczność? Szukam opony pod wyjazd z sakwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Jeździłem na oponach zarówno 1.6 jak i 1.5. Pod względem szerokości nie ma dużej różnicy. Bardziej zwróciłbym uwagę na konkretny model opon. Z tych co wymieniłeś to seria Marathon będzie odpowiednia do jazdy z sakwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi