kregiel Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Cześć, Mam problem ze strzelającą sztycą. Ostatnio zakupiłem nowy rower Canyon Exceed SLX. Po wysunięciu siodełka do tyłu sztyca strasznie zaczęła trzaskać przy obciążeniu tylnej części siodełka. Sprawdzałem siłę odkręcenia i wszystko jest dobrze. Takie strzelanie pojawiło się już na pierwszej przejażdżce. Coś mam wrażenie, że winą jest dwuczęściowa sztyca. Czy ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem? Z góry dziękuje za pomoc. https://share.icloud.com/photos/0e6Yr5iRQmFhvs5txoFI_n2pQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 posmarować pastą, delikatniej dociskac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 @RabbitHood Masz na myśli posmarowanie szyn siodełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 A to ja nie wiem co ci tam dokładnie strzela (ale raczej wątpię by siodełko i stawiam bardziej na sztycę/rurę podsiodełkową) ale spokojnie możesz na początku posmarować pręty siodełka i zobaczyć czy strzelanie zniknie - jak nie to smaruj sztycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 @RabbitHood Przy składaniu roweru dałem do rury podsiodłowej całkiem sporo smaru do karbonu oraz sztycę również przesmarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi