Szymon101 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Chciałem wyregulować przedni amortyzator. Odkręciłem dolną śrubę prawej goleni i popracowałem zawieszeniem. Zmiany nie poczułem a teraz śruba lekko odbija i nie da się jej wkręcić. Zawieszenie teraz działa inaczej. Czy jest to coś poważnego i jakie koszty naprawy. Ps przy kompresji zawieszenia słychać jak ucieka powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) Mogłeś chociaż napisać jaki to amortyzator. Prawa strona, to ta od tłumika? Jeśli to amorek powietrzny, to spuść powietrze z komory, lekko ugnij amortyzator i wtedy dokręć śrubę. Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez ArtGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Daj zdjęcie. Jak amor ma pokrętło regulacyjne to nim się kręci i reguluje. Kręcenie śrubami nie reguluje pracy amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon101 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, ArtGD napisał: Mogłeś chociaż napisać jaki to amortyzator. Prawa strona, to ta od tłumika? Jeśli to amorek powietrzny, to spuść powietrze z komory, lekko ugnij amortyzator i wtedy dokręć śrubę. - Chyba tak, prawa goleń czyli ta od blokady amortyzatora. Zdjęcia mają zbyt duży rozmiar. Godzinę temu, sznib napisał: Daj zdjęcie. Jak amor ma pokrętło regulacyjne to nim się kręci i reguluje. Kręcenie śrubami nie reguluje pracy amortyzatora. Amortyzator przedni SPINNER 300 LC-RMT 29 80-100 mm. Zdjęcia są za duże. Z kręceniem śrubami myślałem że jest jak w motocyklu typu cross. A i czy jeszcze mógł byś mi powiedzieć czy taka naprawa może być kosztowna lub czy może skutkować wymianą całego amortyzatora. -Chyba tak, prawa goleń czyli ta od blokady amortyzatora. Zdjęcia mają zbyt duży rozmiar. Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Szymon101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Jak widać na dole nie ma żadnych regulacji. Odkręciłeś śrubę, pouginałeś amora i szpilka z gwintem weszła w głąb goleni, dlatego śruba jej teraz nie łapie. Trzeba ugiąć amora, tak żeby gwint był widoczny w otworze i w tej pozycji wkręcić śrubę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon101 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Dzięki Sznib, jutro spróbuję. Zanim docisnę amortyzatory mam odkręcić tę śrubę?😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 W sumie to nie powinno jej teraz nic trzymać. Wyciągnij ją, Ugnij amora na max, wtedy powinno się dać ją wkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi