mareckiabc Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Początkowo chciałem kupic Beto. Ale jako, że troszke poczytałem odpuszczam Beto bo wiadomo lepiej kupić coś firmowego na lata niz tanio i byle jak. Po przeczytaniu forum wytypowałem 2 pompki. Topeak Joe Blow Hp 145 zł https://allegro.pl/oferta/pompka-podlogowa-topeak-joe-blow-max-hp-z-manomet-13331521360 SKS Aircompressor 10.0 120 zł https://allegro.pl/oferta/pompka-podlogowa-sks-airkompressor-10-0-alu-czarna-13849735680 Chwalona była SKS Airworx 10.0 jednak gorzej z dostępnością lub ponad budżet. Warto ewentualnie dopłacić do Topeak Joe Blow Sport III lub co innego możecie polecić? Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez mareckiabc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Author Air Turbo 2, idealnie w budżecie. Używam od kilku lat, działa bez zarzutu. Druga - https://www.decathlon.pl/p/pompka-rowerowa-podlogowa-900/_/R-p-1016?mc=8224360&c=Czarny Obie sprawdzone w warunkach serwisowych, pompując setki rowerów. Z SKS mam u rodziców Air X-Press 8.0 i jestem z niej mało zadowolony. Przede wszystkim jest mało sztywna i wygina się na boki, a dwa uchwyt gorzej trzyma i trudniej go założyć pompując np. małe kółka. Ten zakładany w kierunku "przeciwnym do opony" moim zdaniem lepiej się sprawdza. Z kolei podlinkowany Topeak jest trochę podobny do Authora którego lubię, może się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Nad tematem pompki nie ma sensu się doktoryzować. Wydając 150 złotych i biorąc sprzęt renomowanego producenta dostaniesz obiektywnie dobry produkt, tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 A ja dwa lata temu wymieniłem dwudziestoletniego sksa na nowego sksa i nie napiszę co o tej zmianie myślę bo bym dostał bana. Po roku padła końcówka i przepuszcza powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Zmień końcówkę i dalej do przodu Ja od trzech lat mam tego topeaka z pierwszego tematu i nie mam z nią problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Albo wróć do 20letniej pompki która chodzi bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Ja mam kupioną w mediaexpercie. VÖGEL VPO-212 Pompka rowerowa - niskie ceny i opinie w Media Expert Podobna jest w Lidlu. Tylko zawór z lidlowej wygląda na pewniejszy. Ale moja ma już ze 3-4 lata i nic się z nią nie dzieje. Poza tym, że manometr o jakieś 20-30 procent zaniża. Trzeba po prostu pompować więcej ewentualnie zmierzyć innym manometrem. Dziś bym pewnie tą z lidla kupił ze względu na 3-letnią gwarancję. W Lidlu w ciągu miesiąca bez problemu można zwrócić jak się ma apkę jeśli manometr by przekłamywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Decathlon z postu powyżej jest ideolo. Bez problemu osadzam nią 2.5 calowe tubelessy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrash Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Ja mogę polecić Tobie tą https://www.rowertour.com/p/247018/pompka-podlogowa-sks-air-x-plorer-10.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 22 Września 2023 Udostępnij Napisano 22 Września 2023 Któreś Meridy były b. dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 JA polecam z Decathlona (riverside 900). Od kilku lat użytkuję bez problemu. Miałem SKS Airworx 10.0 i cały czas ją reklamowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 I daje radę do 8-9 at? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Tak 8 pompuje w szosie. Więcej nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 Znajomy jak kupił używkę meridy za 150 wszystkie bule z pompkami odeszły. Parę machnięć i szosa napompowana! Pamiętam szok jak to zobaczyłem. Ja nożną z deca pół godziny MTB męczyłem 😐 Sam teraz szukam właśnie do szosy ale majatku jeszcze na nią nie wydaję. Merida ma solidne golenie z metalu i ponoć fajny zegar. Jak ta z deca też dobre i solidne to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Biorę tą , na alle poniżej cienki. Będzie coś lepszego w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Jak masz już napisane w tym wątku - za te pieniądze można kupić produkt renomowanego producenta a nie "niewiadomoco" z logiem średniej klasy producenta rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Sprawdź, czy producent wybranej przez Ciebie pompki w ogóle oferuje drobne elementy eksploatacyjne, żeby za jakiś czas nie okazało się, że np. uszczelka w głowicy wyrobiła się i nie ma jej czym zastąpić, bo producent traktuje swój wyrób jak jednorazówkę, bez możliwości przywrócenia jej do stanu pełnej sprawności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca No mam tą Meridę Comp Floor i jestem zachwycony jak łatwo można napompować do 8-9 at. Irytuje mnie tylko ta plastikowa końcówka i jej mocowanie. Zakładanie i zdejmowanie z presty nie idzie łatwo. Podczas zakładania spokojnie mogę spuścić z połowę powietrza z koła, przy zdejmowaniu też trochę. Rozumiem że ta gumka w środku głowicy musi ściśle trzymać przy ciśnieniu do 11 at. Macie może jakieś fajne zamienniki czy dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi