Figiel2003 Napisano 15 Sierpnia 2023 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Mam 14 kilogramowy rower, który codziennie muszę wnosić na 4 piętro bez windy (starzeję sie niestety). Szukam coś lekkiego do 10 kg ( jazda do pracy i jazda rekreacyjna) Najlepiej rower fitness lub gravel. Co polecacie? Czym taniej tym lepiej. Zależy mi na dobrym stosunku jakości do ceny. Nie mam możliwości schowania roweru na parterze lub w piwnicy bo kradną 😞 Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj
MikeSkywalker Napisano 15 Sierpnia 2023 Napisano 15 Sierpnia 2023 To jaki w końcu ten budżet, 40000-100tys czy 4000-10tys? Ale, nie masz jakiejkolwiek opcji na trzymanie roweru na poziomie gruntu? Są takie schowki montowane przed domami czy coś, może szło by taniego fitnessa nie rzucającego się w oczy przypinać? Bo jak sobie pomyślę że codziennie jadąc do pracy miałbym nosić wnosić rower na 4 piętro to mi się odechciewa. Ale, nigdy nie mieszkałem na szczęście na czwartym. Niemniej poczyniłem obserwację że znacznie częściej wychodziłem na rower mieszkając na parterze, niż na 2 piętrze. Ode mnie głos na karbonowego Treka FX Carbon, waży w okolicach 10kilogramów. Da się go kupić w okolicach 10 tysięcy, choć nie "od ręki" jak kiedyś. I ten głos to także wybór prostej kierownicy - wygodniej się taki rower wnosi, ale może to być tylko moje zdanie. Cytuj
Greg1 Napisano 15 Sierpnia 2023 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) A ja bym kupił w takiej sytuacji jakiegoś używanego fitnessa za jakieś 1-2 tys. zł. Takiego żeby się w oczy nie rzucał, takiego, którego mógłbym przypiąć na dole i nie nosić, no i żeby nie było żal jak się jednak komuś spodoba. Sam tak kupiłem jako commutera Tribana 100. Edit. Takie coś przykładowo: https://www.olx.pl/d/oferta/kolarzowka-specialized-sirrus-elite-rama-57-cm-rozmiar-l-CID767-IDQpzvv.html https://www.olx.pl/d/oferta/rower-merida-speeder-aluminium-kola-28-CID767-IDToKIr.html Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Greg1 Cytuj
Figiel2003 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Napisano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 15.08.2023 o 14:03, MikeSkywalker napisał: To jaki w końcu ten budżet, 40000-100tys czy 4000-10tys? Ale, nie masz jakiejkolwiek opcji na trzymanie roweru na poziomie gruntu? Są takie schowki montowane przed domami czy coś, może szło by taniego fitnessa nie rzucającego się w oczy przypinać? Bo jak sobie pomyślę że codziennie jadąc do pracy miałbym nosić wnosić rower na 4 piętro to mi się odechciewa. Ale, nigdy nie mieszkałem na szczęście na czwartym. Niemniej poczyniłem obserwację że znacznie częściej wychodziłem na rower mieszkając na parterze, niż na 2 piętrze. Ode mnie głos na karbonowego Treka FX Carbon, waży w okolicach 10kilogramów. Da się go kupić w okolicach 10 tysięcy, choć nie "od ręki" jak kiedyś. I ten głos to także wybór prostej kierownicy - wygodniej się taki rower wnosi, ale może to być tylko moje zdanie. Który model Treka FX Carbon kupię do 10 tysięcy? Waga roweru 9.00 - 10 kg. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj
Figiel2003 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Napisano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) Wolę nowy rower z wagą 9.0-10 kg. Co jest warte uwagi? Raczej nie chcę MTB i gravela 😞 Szukam coś w rodzaju fitness, lub gravel z prostą kierownicą. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj
MikeSkywalker Napisano 17 Sierpnia 2023 Napisano 17 Sierpnia 2023 Wydaje mi się że Trek FX 5, znajoma kupiła niedawno w okolicach 10 tysięcy właśnie, więc to pewnie ten model za 13 tysięcy. Ceną katalogową bym się nie sugerował, spokojnie 15-20% idzie wyszarpać od tego zniżki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi