Figiel2003 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Mam 14 kilogramowy rower, który codziennie muszę wnosić na 4 piętro bez windy (starzeję sie niestety). Szukam coś lekkiego do 10 kg ( jazda do pracy i jazda rekreacyjna) Najlepiej rower fitness lub gravel. Co polecacie? Czym taniej tym lepiej. Zależy mi na dobrym stosunku jakości do ceny. Nie mam możliwości schowania roweru na parterze lub w piwnicy bo kradną 😞 Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 To jaki w końcu ten budżet, 40000-100tys czy 4000-10tys? Ale, nie masz jakiejkolwiek opcji na trzymanie roweru na poziomie gruntu? Są takie schowki montowane przed domami czy coś, może szło by taniego fitnessa nie rzucającego się w oczy przypinać? Bo jak sobie pomyślę że codziennie jadąc do pracy miałbym nosić wnosić rower na 4 piętro to mi się odechciewa. Ale, nigdy nie mieszkałem na szczęście na czwartym. Niemniej poczyniłem obserwację że znacznie częściej wychodziłem na rower mieszkając na parterze, niż na 2 piętrze. Ode mnie głos na karbonowego Treka FX Carbon, waży w okolicach 10kilogramów. Da się go kupić w okolicach 10 tysięcy, choć nie "od ręki" jak kiedyś. I ten głos to także wybór prostej kierownicy - wygodniej się taki rower wnosi, ale może to być tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) A ja bym kupił w takiej sytuacji jakiegoś używanego fitnessa za jakieś 1-2 tys. zł. Takiego żeby się w oczy nie rzucał, takiego, którego mógłbym przypiąć na dole i nie nosić, no i żeby nie było żal jak się jednak komuś spodoba. Sam tak kupiłem jako commutera Tribana 100. Edit. Takie coś przykładowo: https://www.olx.pl/d/oferta/kolarzowka-specialized-sirrus-elite-rama-57-cm-rozmiar-l-CID767-IDQpzvv.html https://www.olx.pl/d/oferta/rower-merida-speeder-aluminium-kola-28-CID767-IDToKIr.html Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figiel2003 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 15.08.2023 o 14:03, MikeSkywalker napisał: To jaki w końcu ten budżet, 40000-100tys czy 4000-10tys? Ale, nie masz jakiejkolwiek opcji na trzymanie roweru na poziomie gruntu? Są takie schowki montowane przed domami czy coś, może szło by taniego fitnessa nie rzucającego się w oczy przypinać? Bo jak sobie pomyślę że codziennie jadąc do pracy miałbym nosić wnosić rower na 4 piętro to mi się odechciewa. Ale, nigdy nie mieszkałem na szczęście na czwartym. Niemniej poczyniłem obserwację że znacznie częściej wychodziłem na rower mieszkając na parterze, niż na 2 piętrze. Ode mnie głos na karbonowego Treka FX Carbon, waży w okolicach 10kilogramów. Da się go kupić w okolicach 10 tysięcy, choć nie "od ręki" jak kiedyś. I ten głos to także wybór prostej kierownicy - wygodniej się taki rower wnosi, ale może to być tylko moje zdanie. Który model Treka FX Carbon kupię do 10 tysięcy? Waga roweru 9.00 - 10 kg. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figiel2003 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) Wolę nowy rower z wagą 9.0-10 kg. Co jest warte uwagi? Raczej nie chcę MTB i gravela 😞 Szukam coś w rodzaju fitness, lub gravel z prostą kierownicą. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez Figiel2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2023 Wydaje mi się że Trek FX 5, znajoma kupiła niedawno w okolicach 10 tysięcy właśnie, więc to pewnie ten model za 13 tysięcy. Ceną katalogową bym się nie sugerował, spokojnie 15-20% idzie wyszarpać od tego zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi