Kris212 Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Cześć Postanowiłem wymienić regulowany mostek uno w unibike viper na coś niższego i krótszego. Wybór padł na Wake Dirt Street. Dokupiłem także kapsel accent ac-900. Śruba z mostka uno jest dłuższa niż ta dołączona do kapsla. Żeby się nie zabić powinienem w gwiazdkę wkręcić starą, dłuższą śrubę czy wystarczy nowa? Skręciłem resztę śrub bocznych w mostku i niby kierownica skręca, ale nie chciałbym stracić zębów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Po pierwsze, skąd mamy wiedzieć co tam masz? Po drugie, śruba w Top Cap jedynie kasuje luz. Ona nic nie trzyma, bo to mostek się zaciska na rurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie bardzo rozumiem po co skracać śruby w tym mostku 🤔 Dla pewności możesz dać starą śrubę tak jak pisze @ChuChu kapsel tylko kasuje luz ale z drugiej strony jest dodatkowym zabezpieczeniem. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Kettler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi