Pablo94 Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Posiadam kasetę 11-42 z przerzutką SLX RD-M670 w układzie 1x10, korba 38T. Tylnia przerzutka jest mocno używana dlatego chciałbym ją wymienić - strasznie głośnia, plus mam problem z wyregulwaniem przerzutki na przedostatniej i trzeciej najmniejszej zębatce. Czy może mieć to związek z za duża liczbą zębów dla tej przerzutki lub jej pojemnością? Planuje zakup tylnej przerzutki jednak mam problem ze znalezieniem takiej, która mogłaby być kompatybilna z 42T na kasecie. Jedyną którą znalazłem to Deore RD-M6000 jednak nie jestem przekonany, wolałbym coś klasę wyżej SLX+. Tu mam pytanie, czy przerzutka 36T da radę na tej zębatce (42T), np Deore XT RD-T8000? Dodatkowe pytanie: w grę wchodzi wymiana kasety na 36 - jak duża jest różnica pomiędzy 36, a 42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Sierpnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 Z obecnie produkowanych przerzutek masz tylko M5120. Jeśli przerzutka nie obsługuje wspomnianych zębatek to mogą być problemy z jej wyregulowaniem. Zastosowanie przerzutki T8000 nic nie wniesie, bo nie obsłuży takiej kasety a dodatkowo nie posiada sprzęgła co może powodować częste spadanie łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palianytsia Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Witam, wszystkich. Nie mam doświadczenia. Kupiłem przez internet pierwszy nowy rower(romet boreas 1), dostałem [uszkodzony], a konkretnie wózek [tylnej przezutki] (sram apex 1x10) zawadza o szprychy koła. Chciałbym wiedzieć czy uszkodzona sama przezutka czy może hak na którym zamocowana. (Hak delikatnie jest wygięty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Mało widać bo zdjęcie ciemne, ale prawdopodobnie do wymiany zarówno hak jak i przerzutka. To nowy rower, więc niech przewoźnik pokrywa straty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palianytsia Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Przerzutce pewno nic nie ma, ale hak trzeba conajmniej naprostować. Chociaż profilaktycznie kazałbym wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi