maciekpiwko20 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Mam wybór pomiędzy olejem do cięcia szkła a olejem do smarowania i konserwowania coyote konkor 101. Co będzie lepsze dla mojego łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Posmaruj tym do cięcia szkła i napisz jaki był efekt, zawsze będzie jakaś nowa wiedza…. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Bierz coyote mowia ze jak posmarujesz to łańcuch (jak to coyote) zawyje z rozkoszy. Owszem, łańcuchy ze szkła są jeszcze w fazie testów, nie próbowałem. Ktoś cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 rzepakowy rafinowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Koniecznie z pierwszego tłoczenia !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Słoniną albo skórą z boczku! A rzepakowy taki głupi nie jest - jak ludzie do ursusa wlewali i jechali to i łańcuch naoliwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Ja jestem zagorzałym zwolennikiem smarowania łańcucha skórą z boczku - zawsze na dłuższą jazdę biorę boczek do jedzenia, żadne tam batony energetyczne czy inne suszone migdały, a po zjedzeniu boczku skórą smaruję łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Nie znacie się, najlepszym smarowidłem do łańcucha jest śluz od ślimaka, najlepiej tego "brązowego-bezdomnego" Jakiś czas temu idąc po ubrania które suszyły się na dworze, to do miski przykleił się ślimak i przez przypadek go złapałem. Nie licząc obrzydzenia to byłem pod wrażeniem jak ten śluz długo i mocno się utrzymuje, musiałem naprawdę fest szorować szczotką łapę, posypując i lejąc cała chemię jaką mam w domu, a i tak było trudno to zmyć i wtedy zapaliła mi się nad głową lampka. Co by było gdybym poszedł po dziada i go wykorzystał 🤔 Nie zwlekając chwili dłużej ubrałem lateksowe rękawiczki, złapałem ślimaka ( prawie mi uciekł ) przyłożyłem do łańcucha, zakręciłem do tylu z kilkanaście razy i efekt 😲 taki że byłem w szoku. Od tej pory nie patrzę na żadne inne nic nie wnoszące sklepowe pół produkty. Napęd chodzi cicho, płynnie i lekko, nie straszne mu żadne warunki, jedno smarowanko wystarcza od 600 do 1000km, jaki produkt tyle wytrzyma? Jaki produkt daje efekt, że łańcuch czym bardziej mokry tym lepiej chodzi? Oczywiście żeby nie było że tam jakieś znęcanie/wykorzystywanie... Ślimak ma się dobrze i już nie jest bezdomny, zamieszkuje w starym słoiku - co kilka dni dostaje świeżą porcje sałaty lodowej ( jest trochę wybredny ) i od czasu do czasu kipnie mu się tam trochę browarku 😎 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Kiedyś przez takiego jednego co szedł przez środek ścieżki mało co się nie zabiłem, przednie koło uciekło mi jak na lodzie, rower w jedną stronę a ja w drugą, teraz już uważam po deszczu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi