Molekpl Napisano 12 Sierpnia 2023 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) W jednym z rowerów miałem zestaw rd m 5120 + kaseta 11-46, wczoraj wkręcił się kij, połamał kółko i wyrwał wózek. Mam kasetę 11-50 w zapasie i potrzebuje kupić przerzutkę do niej. Najpewniejszy będzie rd m5100 ale te długie wózki to wszystko zagrabiają łącznie z mchem i grzybami. Zadziała ta kaseta z rd m8000 GS bo akurat jest w dobrej cenie. Szkoda, że nie spróbowałem założyć tej kasety wcześniej do 5120. Po lekturze internetu i filmikach powinno zadziałać 8000gs z 11-50. Można usunąć. Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Molekpl Cytuj
tobo Napisano 12 Sierpnia 2023 Napisano 12 Sierpnia 2023 Wychodząc poza zakres rekomendowanej kasety będziesz musiał wkręcić śrubę B i odsunąć górne kółko od koronek. To może uposledzić zmianę biegów na małych koronkach. Cytuj
leejoonidas Napisano 12 Sierpnia 2023 Napisano 12 Sierpnia 2023 Jakie tam znów upośledzenie? W kilku rowerach to robiłem i nie było żadnego upośledzenia. Kilka dni temu o przerzutce GRX812 i kasecie 11-46 to samo pisałeś. Daj spokój z tym straszeniem, skoro coś wiesz o tym upośledzeniu to opisz skąd się bierze i jak ten problem rozwiązać bo takie przypadki zdarzały się i były kilka lat temu opisywane na forach jak je rozwiązać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi