Molekpl Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) W jednym z rowerów miałem zestaw rd m 5120 + kaseta 11-46, wczoraj wkręcił się kij, połamał kółko i wyrwał wózek. Mam kasetę 11-50 w zapasie i potrzebuje kupić przerzutkę do niej. Najpewniejszy będzie rd m5100 ale te długie wózki to wszystko zagrabiają łącznie z mchem i grzybami. Zadziała ta kaseta z rd m8000 GS bo akurat jest w dobrej cenie. Szkoda, że nie spróbowałem założyć tej kasety wcześniej do 5120. Po lekturze internetu i filmikach powinno zadziałać 8000gs z 11-50. Można usunąć. Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Molekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Wychodząc poza zakres rekomendowanej kasety będziesz musiał wkręcić śrubę B i odsunąć górne kółko od koronek. To może uposledzić zmianę biegów na małych koronkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Jakie tam znów upośledzenie? W kilku rowerach to robiłem i nie było żadnego upośledzenia. Kilka dni temu o przerzutce GRX812 i kasecie 11-46 to samo pisałeś. Daj spokój z tym straszeniem, skoro coś wiesz o tym upośledzeniu to opisz skąd się bierze i jak ten problem rozwiązać bo takie przypadki zdarzały się i były kilka lat temu opisywane na forach jak je rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi