kubsonik Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Cześć, przymierzam się do zmiany swojego obecnego roweru, jakim jest zwykły góral od Meridy. Zamysł zmiany jest spowodowany chęcią robienia dłuższych tras, gdzie przy obecnym sprzęcie jest to jednak większym wyzwaniem. Stąd wybór ograniczyłem do roweru tylu gravel. Stąd głowne pytanie - co można polecić osobie początkującej do około 4 tys zł? Patrzyłem na Eskery 2.0, Romety Aspre/Boreas, Decathlonowe Tribany oraz Tabou Gravo 2.0. Jeśli są jeszcze jakieś ciekawe propozycje to chętnie wysłucham. Dodając to najbardziej skłaniam się ku Eskerze 2.0 MS ze względu na sztywne osie i carbonowy widelec. Natomiast widziałem, że Boreas 1 Lite oraz Tabou Gravo 2.0 również posiadają carbonowy widelec, ale na dodatek jeszcze hydrauliczne hamulce (nie wiem jak z sztywnymi osiami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Cytat Dodając to najbardziej skłaniam się ku Eskerze 2.0 MS ze względu na sztywne osie i carbonowy widelec. I jeśli nie chcesz wydać więcej to jest najsensowniejsza opcja. Cytat Natomiast widziałem, że Boreas 1 Lite oraz Tabou Gravo 2.0 również posiadają carbonowy widelec, ale na dodatek jeszcze hydrauliczne hamulce (nie wiem jak z sztywnymi osiami). Jakie znowu hydrauliczne hamulce tam widziałeś? Nie mają ani hydrauliki ani sztywnych osi. Najtańszymi gravelami na rynku z hydraulicznymi hamulcami jest aspre 2 i boreas 2 grx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubsonik Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Cytat Jakie znowu hydrauliczne hamulce tam widziałeś? Nie mają ani hydrauliki ani sztywnych osi. Najtańszymi gravelami na rynku z hydraulicznymi hamulcami jest aspre 2 i boreas 2 grx Na portalu bikeworld coś przeczytałem, jeśli to nieprawda to w takim razie do tej ceny nie ma innej konkurencji. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi