bastard83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Zmuszony wysłaniem amortyzatora RTS na gwarancję, podczas demontażu zawiesiłem kierownicę na głowce, na kablu (nie na przewodach). Po złożeniu okazało się iż klamka od tylnego hamulca wpada do końca, dopiero po 2-3 naciśnięciach hamuje jak dawniej. Chciałbym odpowietrzyć układ, ale nie wiem jakim zestawem to zrobić. Chciałem zakupić jakiś zestaw podstawowy 4yourbike ale nie wiem co będzie pasować, jak mniemam rozchodzi się o średnicę/gwint odpowietrzników. Może macie jakieś informacje na ten temat do podejdzie do tego hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 producenta amortyzatora napisałes choć nie potrzebne ale tego co potrzeba czyli jakie hamulce masz już nie raczyłeś napisać. Znając model hamulców będzie łatwiej dobrać zestaw który posiada odpowiednie końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Przecież w tytule jest podany model hamulców, Accent Ice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 a to przepraszam jakoś nie zakodowałem tego i nawet nie wiedziałem że accent robił hydrauliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Z tego co widziałem po chińskich wynalazkach to wszystkie są w miarę uniwersalne - dają różne końcówki "kubeczków". Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Właśnie chciałem uniknąć kupowania takiego zestawu z milionem końcówek ale trudno. Jeszcze w domu sprawdzę może średnicę i poszukam jaką mają Avidy i inne Formuly. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Zostawię dla potomnych, może komuś się przyda. W klamce jest odpowietrznik M5, ale już w zacisku jest M6. Jako że nie jestem zbyt cierpliwy na szybko zmontowałem poniższy zestaw do odpowietrzania hamulców Accent Ice. Niestety kupiłem za małe strzykawki 20 ml (1, 50 za sztukę) , oring 2x 30 gr i 1,5 za przewód. Strzykawki pewnie wymienię na 50 ml. Oczywiście zestaw działa. W na kilku filmach widziałem, jak zaciskano klamkę przy odpowietrzaniu. Ja przy zaciśniętej klamce nie byłem w stanie przecisnąć ml płynu. Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 przy zaciśniętej klamcę nie powinno być przejscia przez zbiorniczek wyrównawczy. Tylko w początkowej fazie ruchu klamki jest przejście między zaciskiem a zbiorniczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Dzięki bza wyjaśnienie. Ale tak widziałem w necie, nawet gotowe zestawy miały taką gumkę do zaciskania na klamce. A może miałem za mocno ją zaciśniętą, czy ma to w ogóle sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi