kregiel Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Cześć, Poszukuję błotnika pasującego do Fox'a 32 Factory SC montowanego na 2 śruby. Na chwilę obecną udało mi się znaleźć tylko błotnik Syncros, aczkolwiek nie jestem pewien, czy na pewno będzie pasował, gdyż na stronie producenta nie ma wzmianki o modelu 32. Jakie rozwiązania chroniące ramę stosujecie u siebie? https://www.syncros.com/pl/pl/product/syncros-trail-fender-34sc?article=2702420001222 Z góry dzięki za pomoc! Zdjęcia poglądowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Chlapacz Syncrosa będzie pasował do amortyzatora FOX 32, ale... żeby leżał idealnie trzeba będzie usunąć te "wypustki" od frontu. Nie pamiętam czy jedną, czy dwie. U mnie tak zamontowałem i jest git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 @CoolBreezeOne A testowałeś może jeszcze inne błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 @CoolBreezeOne Z tego co wiem, to Syncros produkuje błotniki tylko do FOX 34 i 36. Ten błotnik nie pasuje do 32 tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) @kregiel, przez chwilę używałem popularnych plastików na opaskę. Też działały, tylko młody byłem i nie zabezpieczyłem lakieru pod trytytką. @KNKS, dlatego też piszę o konieczności lekkiego moda - nożykiem, pilnikiem czy tym co kto tam woli. U siebie mam w skociszczowym Foxie 32 mam wsadzony błotnik do Foxa 34. Leży idealnie. Rozstaw śrub pasuje. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez CoolBreezeOne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 A ja Was zapytam: co daje taki minibłotniczek jak nawet nie chroni goleni przed syfem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 @chudzinki, 100 kudosów więcej do każdej aktywności na Stravie i szacun na dzielni 😜 Wiesz, coś tam chyba działa, zwłaszcza na dolne stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 I chyba jeszcze ramę ochroni przed kamykami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 U siebie, w zwykłej 34, mam taki: https://www.rowerzysta.pl/blotnik-sks-przod-mudrocker-275-29?gclid=EAIaIQobChMI_pSlsMfUgAMVjlCRBR0coA_OEAQYBiABEgLHQvD_BwE Ten coś chroni. Mocowanie ma uniwersalne więc powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 @NerfMeDa się go przykręcić do boostera? Jak zabezpieczyłeś dolne golenie przed obtarciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 W komplecie masz folię ochronną, nią okleilem golenie. Tak jest przykręcany. Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 @NerfMePowiedz jak oceniasz ochronę goleni i ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Na dolne dolne lagi trzeba dać więcej folii bo ten plastik jakieś tam ryski zostawił. Na dolnej części ramy mam też folie naklejoną, więc ciężko mi ocenić ochronę ramy. Jeśli chodzi o górne golenie to nie mam zastrzeżeń. Porównując do takich małych blotniczkow z tworzywa to jest kolosalna roznica przy jeździe podczas złej pogody. Górna część ramy jest dużo mniej ubłocona niż dolna której błotnik nie ochrania. Jak dla mnie to jedyny błotnik jaki miałem na MTB, który faktycznie działa. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez NerfMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Pod kątem ochrony ramy miałem na myśli główną ramę i jej ochronę przed szutrem/kamieniami. Przy karbonie, to pewnie jest dosyć istotne, ale napisałeś, że dobrze chroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi