bzyk69 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Witam. Jako że padła mi obręcz w tylnym kole, planuję zmodernizować koła w swoim trekkingu. Jest to Kross Trans o napędzie 3x8, ale zimą będzie modernizacja do 2x10. Proszę o pomoc w wyborze kół. Które z poniższych aukcji będą lepsze?: novatec d472 36szprych novatec d041/42 trzecia aukcja - novatec d042 32szprychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 https://allegro.pl/oferta/kola-29er-rodi-tryp-25-deore-m6000-12942358415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Poleconej wyżej Rodi są słabe - raz, że piasty Shimano - proste, dobre, ale często trzeba do nich zaglądać. Dwa - szprychy cnSpoke, nie są najgorsze ale niewiele drożej można mieć solidne Sapimy czy DT. A spośród tych trzech zestawów. Najtańsze na szprychach ocynkowanych to śmietnik. Tak samo te nieco droższe, również szprychy nic nie warte. Trzecie - obręcze okej, piasty również, podstawowe solidne piasty na łożyskach. Szkoda że szprychy cnSpoke - uwaga jak wyżej, są to najsłabsze, ale jednak nierdzewne szprychy. Więc już wyższa półka jak poprzednie. Ideałem byłyby koła na tych podzespołach ale ze szprychami np. Sapim Leader, nie powinny też kosztować znacząco więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Mam zawsze mieszane uczucia co do takich składaków chyba, że pochodzą od sprawdzonych firm/osób. Popatrz na OLX czasami ludzie sprzedają fabrycznie zaplecione zestawy zdjęte z nowego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyk69 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Wiem, kontaktowałem się z daveo (tak tutaj polecanym), ale chyba trochę mnie olali, tak więc pozostało allegro Wolę allegro od olxa, bo jest smart, a jak kupię od supersprzedawcy, to nie ma problemu z ewentualnym zwrotem (gdyby coś nie pasowało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Cytat daveo (tak tutaj polecanym), ale chyba trochę mnie olali Fitwheels nie olewa. Polecam! Możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi