irowerem Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Mam ten rower https://www.merida-bikes.com/en/bike/3123/speeder-500 Czyli potrzebuję łańcuch 11 rzędowy Policzyłem, że mam 112 ogniw + 114 wypada spinka Patrzyłem w necie ale zabardzo nie ma takich, albo źle szukam? Chciałbym uniknąć konieczności skracania łańcucha tylko kupić od razu taki jak pisałem wcześniej, nie wiem, doradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Bo nie ma łańcuchów "ciętych" na miarę. Sam skracasz go o tyle ile potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irowerem Napisano 8 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Czyli nie ma opcji, żebym znalazł gdzieś taki na gotowo do mojego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 112 ogniw chyba miał KMC, ktory kupowałem. 11 rzędowy KMC DLC, ale pewnie i inne wersje tez są. Rozkuwacz, przyrząd do skracania łańcuch kosztuje niedużo, a to przydatna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Na upartego to i pewnie rozkułbyś łańcuch gwoździem i młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irowerem Napisano 8 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Ok, a jak kupię taki np. 118 ogniw(z tego co widzę prawie wszystkie łańcuchy 11 rzędowe tyle mają) to muszę go skrócić do tych 112 czy mogę założyc te 118? Albo np. 116 itd.? Od czego to zależy? Jeśli to nie będzie 112 to będzie źle pracować napęd? Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez irowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Jak będzie za krótki albo za długi to będzie źle pracował bo będzie albi za luźny i będzie wisiał albo jak będzie za krótki to nie wejdzie na największe koronki kasety. Tu np. jest jak obliczyć długość łańcucha: https://roweroweporady.pl/jak-dobrac-dlugosc-lancucha-rowerowego/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi