chudzinki Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Jest na rynku coś podobnego, czyli: duży sloping ramy miejsce na oponę min. 2.0 cale z możliwością założenia pełnych błotników tarczówki sztywny, najlepiej karbonowy, widelec ? Marin DSX oczywiście nie spełnia najważniejszego warunku 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Czyli taki trekking na sterydach? Ze sprawdzonych osobiście: World Traveller - jakiś sloping jest, ale nie wiem czy taki, o jakim marzysz. Przy czym duży sloping jest jednak niepraktyczny, bo odbiera miejsce w trójkącie - doskonale to widać po braku miejsca na drugi bidon na drugim zdjęciu. A gdybyś zmienił zdanie na temat widelca, to duży sloping ma Tourray - także w wersjach bez paska. Nie ma problemu z szerokością opony, ale może być problem z wysokością. Rozmiar 29'' może nie wejść, chyba że zmieścisz się z szerokością w rozmiarze 28''. Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 @szy, czy ja wyglądam na kogoś kto zapakuje cały majdan na rower i pojedzie w świat? 🤣 Podziwiam Twoje eskapady, ale to nie moja bajka, podobnie jak trekkingi 🙂. Rozglądam się za lekkim crossem na sterydach albo dobrą bazą pod modyfikacje. Nie zależy mi kompletnie na miejscu w ramie. Ma być lekko, a szerokie opony mają dać powiew komfortu 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Może jakiś fitness na 40c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Poniżej 50c nie zejdę i tu pojawia się problem 😏. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 41 minut temu, chudzinki napisał: @szy, czy ja wyglądam na kogoś kto zapakuje cały majdan na rower i pojedzie w świat? 🤣 ... nie dziw mi się, naprawdę wyglądasz, jakbyś miał duuużo podkładów, różów, pudrów, błyszczyków, pomadek, tuszów do rzęs, torebek i szpilek do zabrania... 🧐 Szy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawzielin Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 @szy Napisałem PW w sprawie Twojego Tourraya 6.0, żeby nie zaśmiecać wątku - z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MBane Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Podepnę sie pod temat - bo właściwie mam dokładnie takie same wymagania- może oprócz tego slopingu- jak Chudzinki:) Niestety na rynku jest tylko Marin DSX, ewentualnie można kupić Treka DS 3 generacji 4 i wsadzić samodzielnie carbonowy sztywny widelec zamiast tego Santoura. Jest jeszcze Giant Roam - jednak do modyfikacji pozostaje napęd jeśli chcesz 1x + wymiana widelca. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez MBane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 @MBane, to mamy problem... Dzisiaj zrobiłem coś czego bardzo nie lubię, a mianowicie pojeździłem po sklepach rowerowych. Do Treka na 99% nie wejdzie na tył 2 cale z błotnikiem, do Roam teoretycznie wejdzie. Poza tym z kupnem odpowiedniego widelca karbonowego też nie jest wesoło. Pozostaje chyba Ali. Zostaje Giant ToughRoad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rewor23 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Skąd cena toughroada? Slr 2 na Altusie jest za ok. 5k zł… da się gdzieś kupić slr1 bez akcesoriów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 To już chyba lepszy Muirwoods i polowanie na karbonowy sztucieć, np. taki, tylko nie wiem jak z dostępnością. http://mossopolska.pl/mosso-m5fcb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 23 minuty temu, Rewor23 napisał: Slr 2 na Altusie jest za ok. 5k https://www.olx.pl/d/oferta/giant-toughroad-slr-2-roz-l-2023-CID767-IDWzsZa.html Gdyby to była M-ka to bym się poważnie zainteresował. @Artur85, brak. Chyba, że na Ali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rewor23 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 @chudzinki jak potwierdzić te 50 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Ramiona korby, pedały, opony, tarcze hamulcowe, zębatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rewor23 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Miałbyś czas napisać do sprzedającego i mógłbyś zweryfikować ten przebieg? Albo ktoś? sprzedającego proszę o nie wystawianie opinii na forum Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Rewor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Czas miałbym, ale to trzeba osobiście obejrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi