chudzinki Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Trek Marlin 6 jako kandydat do roweru z tematu wg mnie w ogóle się nie nadaje, ale rama może się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek93 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Czyli wszyscy sugerują crossa :)) Giant Roam 1 albo trek dual sport ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek93 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Jeszcze jedno pytanie, udało się znaleźć roam 1 z 2022 (granat) za 4200 zł versus roam 1 2023 (szary) za 5000 lub roam 0 2022 (tez za 5000zl) Czy warto dopłacić te 800 zł różnicy do 0? Ew. Jeśli chce szary to logicznym jest by wziac 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Crossówka do jazdy z przyczepką jak najbardziej. Co do roweru najważniejsze, aby był wygodny dlatego zapytałem o przymiarkę, bo to jest podstawa. Co do kompatybilności przyczepki, czy fotelika to pytaj w sklepie na przykładzie konkretnych modeli, bo niby wszystko jest względnie uniwersalne, ale nie zawsze musi wszędzie spasować. W kwestii klasy roweru i przyczepki na własnym przykładzie powiem, że na rowery (te do sportu) nigdy sobie nie żałowałem, ale kupujaą crossówkę wybrałem rower za niewiele ponad 2k, tylko dlatego, że jak się na nim przejechałem (jako chyba 5. z przymierzanych) to nie chciałem z niego schodzić - był jak szyty na mnie i to też często słyszę o Spec'ach. Są przepłacone, ale dla niektórych przypadków mają coś w sobie. Dla równowagi kupiłem przyczepkę za 2x tyle co rower ;), ale używam jej już 7 rok - teraz pakuję do niej 40kg labradora, a przydała się również do transportu materiałów budowlanych elektrykiem, tam gdzie nie mogłem dojechać autem, choć na początku zakładałem, że będzie w niej jeździło 1 dziecko przez max. 4 lata 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek93 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Nie miałem okazji przymierzyć, bo wszytko praktycznie trzeba zamawiać internetowo. Na miejscu nigdzie nie da się tego znaleźć. Finał finałów jest taki, że chyba trzeba znaleźć złoty środek i wziąć roama 1 w jak najlepszej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Kup wszystko w jednym sklepie gdzie skompletujesz i się przymierzysz. Nie będzie pasowało to oddasz. Super, nie ? Tylko że mówię o Decathlon i już czar prysnął He He. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787?mc=8610495 https://www.decathlon.pl/browse/c0-sporty/c1-rowery/c3-przyczepki-rowerowe-dla-dzieci/_/N-bnrgoZ119nol6?Ns=sku.modelLowestPrice|1||sku.activePrice|0||sku.availability|1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek93 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Jutro jadę oglądać i przymierzać się do roama 1 z kolekcji 2023. Udało się wynegocjować rabat na 4500 zł czyli całkiem sensownie. Jeśli będzie ok to go biorę. Potem będzie temat dyskusji na temat fotelika i/lub przyczepki : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Bardzo mnie wkurzają rowerzyści z przyczepkami jadący środkiem ścieżek rowerowych tak, że czasami naprawdę ciężko się wyminąć ale oczywiście nie zjadą do prawej krawędzi bo chyba nie mają wyczucia szerokości i boją się, że przyczepka wpadnie kołem na pobocze i się przewróci. Albo blokujący swoim "zestawem" pół skrzyżowania gdy np. czekają na zielone światło na skrzyżowaniu a ludzie jadący prostopadle do nich nie mogą przejechać bo rower + przyczepka jest tak długa, że totalnie blokuje cały przejazd. Uważam, że przyczepki do miasta to średni pomysł, a jak już ktoś tak jeździ bo ma no. dwoje dzieci to powinien pomyśleć też o innych użytkownikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Dokładnie tak bywa i odnoszę wrażenie że z premedytacją jest to robione. Podobna sytuacja z golinogami jeżdżącymi w parach blokując ruch na drodze. Do rzeczy, przyczepka jest wygodniejsza dla rodzica i pociechy ale bardzo niebezpieczna w mieście. Chorągiewka wysoko obowiązkowa. Pisałem też wcześniej o ubezpieczniu, ubezpieczeniu OC i następstw nieszczęśliwych wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek93 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Bardzo ciekawe tematy poruszyliście i z pewnością nad ubezpieczeniem się zastanowię ew. zweryfikuje swoją polisę na życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi