arturromobillini Napisano 7 Sierpnia 2023 Napisano 7 Sierpnia 2023 Cześć! W jakich sklepach w Warszawie jest największy wybór liczników GPS / nawigacji ? Byłem w kilku zwykłych rowerowych, ale wybór mały. Oprócz Garmina trudno o cokolwiek na miejscu. Czy ktoś zna jakiś stacjonarny sklep z wahoo, bryton, lezyne, igpsport itp. ? Elektro markety to mają? (generalnie mało chodzę po sklepach i centrach handlowych). Garmin https://www.eazymut.pl/ eAzymut.pl Corazziego 4 lok. 9, 00-087 Warszawa pon. - pt. 10.00 - 18.00 sob. 10.00 - 14.00 http://www.garmin.com/pl-PL Garmin Polska Showroom Kompleks Adgar Park West al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa pon. - pt. 9:00 16:30 Pozdrawiam! Cytuj
ChuChu Napisano 7 Sierpnia 2023 Napisano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) Centrum Rowerowe? Mają tego trochę. Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez ChuChu 1 Cytuj
arturromobillini Napisano 7 Sierpnia 2023 Autor Napisano 7 Sierpnia 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/sklep-rowerowy-warszawa/ CentrumRowerowe.pl - Sklep rowerowy Aleja Krakowska 61, 02-183 Warszawa poniedziałek-sobota: 10:00-21:00 niedziela: zamknięte niedziela (handlowa): 10:00-18:00 Ten? Mają na miejscu demo do sprawdzenia? ps. Nie miałem pojęcia, że Centrum Rowerowe prowadzi sklep stacjonarny. Cytuj
ChuChu Napisano 7 Sierpnia 2023 Napisano 7 Sierpnia 2023 Prowadzą i to duży. Raczej nie poklikasz, ale wybór jakiś tam mają. Cytuj
arturromobillini Napisano 7 Sierpnia 2023 Autor Napisano 7 Sierpnia 2023 Odwiedziłem dzisiaj sklep eAzymut ze sprzętem Garmina. Wystawione tylko atrapy Explorer, 530, 830. Obsługa beznadziejna nie mająca praktycznie pojęcia o praktycznych szczegółach ładowania map i pracy tego sprzętu. Jeden klient trochę przy okazji mi poopowiadał. 15 lat temu było u nich zdecydowanie lepiej... Hehehe... Centrum Rowerowe prowadzi faktycznie gigantyczny salon w Warszawie. 3/4 powierzchni to rowery a reszta to sprzęt i ciuchy. W gablocie wahoo Bolt i Roam, jakiś Garmin i Hammerhead. Na wieszaku Lezyne Super Pro. Otworzyli Lezyne z pudełka. Wygląda tandetnie ale jest mały tylko gruby. Nie iem czy gdziekolwiek można pobawić się tymi sprzętami. Sprawdzę showroom Garmina. Cytuj
ChuChu Napisano 8 Sierpnia 2023 Napisano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Lezyne nie polecam. Naprawdę, sposób obsługi projektował ktoś z jakimiś odchyłami psychicznymi. 1.5 roku używałem Super Pro GPS i nadal się myliłem, klikając nieco na czuja. Zmieniłem na Garmin i nauczyłem się wszystkiego w 10 minut. W moim na dodatek od początku był problem z baterią. Po długirj batalii gwarancyjnej, otrzymałem nowe urządzenie i sprzedałem. Po miesiącu okazało się, że ekran jest wadliwy bo odezwał się do mnie nowy właściciel... Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez ChuChu 1 Cytuj
arturromobillini Napisano 8 Sierpnia 2023 Autor Napisano 8 Sierpnia 2023 Odwiedziłem dzisiaj Garmin Polska Showroom. Mają wystawione praktycznie większość z aktualnej oferty Garmina. Bawiłem się długo Edge 540 (Edge 530 mieli w wersji MTB w pudełku). Obsługa 540 przyciskami (dopiero 840 ma ekran dotykowy) pod katem nawigacji to tragedia. Wydaje mi się, że interfejs przystosowany jest pod dotyk a nie klawisze. Wersja 530 jest łatwiejsza w obsłudze. Nie wiem już co robić. ps. Czy an Garmin Edge 530/540 można zaimportować punkty POI, waypoint, "lokacje" z telefonu? Mam np. listę w OSMand, zapisuję to jako .gpx (same lokacje bez trasy), ale Garmin Connect nie chce tego zaimportować. Z poziomu samej apki nie widzę możliwości dodania markerów. Sprzedawca sprawdzał aplikacji na PC i też nie było. W przypadku mojej starej 60Csx możńa było importować punkty. Cytuj
Thomass13 Napisano 10 Sierpnia 2023 Napisano 10 Sierpnia 2023 830/840 ma możliwość po punktach poi. 530 tego nie posiada. 540 nie mam pojęcia nie miałem tego w rekach. Zależy czy ta funkcja aż tak bardzo ci jest potrzebna i zaważy ona na tym że musisz mieć konkretny model z tą funkcją. Cytuj
arturromobillini Napisano 14 Sierpnia 2023 Autor Napisano 14 Sierpnia 2023 Kupiłem 530 w eAzymut. Dają 3 lata gwarancji. Jestem aktualnie na wypadzie rowerowym. Oswajam się ze sprzętem. Pierwsze dwa dni było słabo ale teraz już lepiej wszystko poustawiałem. Główny problem mam z wgraniem najnowszej mapy 2023. Pokazuje że mapa ma 11 GB a przy instalacji wymaga 22 GB i nie mieści się w 530 przy 16 GB. Wolne mogę zrobić ponad 11 GB ale nadal nie wchodzi. Może da się jakoś w kawałkach przez BaseCamp? ps. W 530 są POI ale nie ma wyszukiwania po POI. Można wybierać je z poziomu mapy i na nie się kierować. Najwięcej liczników wahoo, Garmin, igpsport, Bryton i innych ma wystawiony sklep Sportano: www.sportano.pl ul. Malborska 45 03-286 Warszawa Godziny: 10:00 - 22:00 Można przyjść z własnym powerbankiem i podładować wybrane do testów. Cytuj
arturromobillini Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Napisano 30 Sierpnia 2023 OK! Udało się zainstalować najnowszą mapę 2023 na Edge 530. Usunąłem jedn plik i zwolniłem więcej miejsca na dysku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi