bussik Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 Cześć, Chciałbym wymienić napęd na bardziej crossowy - czasami brakuje mi przełożeń. Chciałbym zrobić to jak najmniejszym kosztem. Co polecacie? Pozdrawiam Cytuj
Ineffable Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 W tym rowerze jest jeden blat z 36 zębami i kaseta 11-46t? Jakich przełożeń Ci brakuje? Miękkich czy twardych? Cytuj
bussik Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Brakuje mi twardych przełożeń. Obecnie mam kasetę 11-42t i jeden blat 36. Może wymiana zębatki z przodu na 38t coś by wskurała? Widziałem, że można kupić za niską cenę coś takiego: SNAIL Narrow Wide 38t 104BCD Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez bussik Cytuj
chudzinki Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Jeżeli chodzi o twarde przełożenia to zmiana o 2 zęby jest bardzo mało odczuwalna. Jak zmieścisz w ramie to min. 40t tylko żeby Ci z kolei nie brakło miękkich... Taki urok napędów 1xx. PS. "wskÓrała" Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez chudzinki 1 Cytuj
bussik Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Napisano 3 Sierpnia 2023 A macie jakieś typy co mógłbym zastosować w swoim rowerze? Cytuj
Ineffable Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Przy zmianie blatu z 36 na 38 nie zmieni się za wiele. http://www.gear-calculator.com/ - zapoznałbym się z tym kalkulatorem. I uwzględnił swoje oczekiwania. Później sprawdził, czy rozwiązanie, które wydaje Ci się optymalne jest możliwe do wdrożenia w Twoim rowerze i ogólnie możliwe do wdrożenia. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Ineffable Cytuj
derp Napisano 5 Października 2023 Napisano 5 Października 2023 (edytowane) A może przejście na napęd 2x10? W Polygonie Heist x2 jest przerzutka z przodu, a ramy są identyczne - nie powinno być problemu z montażem pancerza (ale musisz sprawdzić, ramy nigdy nie widziałem na żywo). Wtedy zwiększasz zakres w każdym kierunku - kosztem wagi, cena też mocno rośnie, ale sam rozważam ten rower i rozbudowę o 2x . Edytowane 5 Października 2023 przez derp Cytuj
bussik Napisano 28 Października 2024 Autor Napisano 28 Października 2024 Zamontowałem Shimano Cues FC-U6000-1 bez większych problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi