Zygy Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Witam, jakie marki polecacie dla rowerów miejskich do wypożyczalni? Pozdrawiam Zygy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Nie liczy się marka tylko maksymalna prostota i pancerność Poszukaj sobie na olx czy ktoś się nadal nie pozbywa rowerów miejskich z Krakowa - znajdziesz pod "wavelo". Napęd na wale kardana, nie do zajechania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygy Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Dzięki, fajna opcja w fajnych pieniądzach ale chciał bym jeszcze znaleźć opcję nowego, pancernego roweru bo sprzęt mógł by być leasingowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Jak chcesz coś nowego to popatrzyłbym na unibike. Robią mocne rowery ale obok bezobsługowości takiego wavelo to nawet nie stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 Jeśli zakładasz wypożyczalnię, to raczej szukaj bezpośrednich kontaktów z producentami, a nie w sklepach. Jak wypożyczalnia z człowiekiem i kaucją na karcie czy sprawdzaniem dokumentów, to jeszcze mogą być standardowe rowery, ale jak jakaś automatyczna, to powinny być z rozwiązaniami custom - minimum malowaniem, ale raczej dedykowaną ramą i sprytnym doborem części. Do wypożyczalnie miejskiej to ważna prostota i koszt utrzymania - na pewno bez zewnętrznych przerzutek. Dobrze jak hamulce torpedo albo rolkowe. Nawet taka rzecz jak siodło na zacisk jest ważne. Firma jest bardziej funkcją rabatu i umowy serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygy Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Jeździł ktoś z was rowerami 'wavelo'? Zastanawia mnie wygoda takiego roweru bo ktoś mi powiedział, że może i bezobsługowe ale niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Rowery w miejskich wypożyczalniach są w "uniwersalnym" rozmiarze. Trzeba coś więcej dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Zygy napisał: Jeździł ktoś z was rowerami 'wavelo'? Zastanawia mnie wygoda takiego roweru bo ktoś mi powiedział, że może i bezobsługowe ale niewygodne. Ja nigdy nie korzystałem z wypożyczalni, ale gdybym musiał to priorytetem byłby dla mnie komfort, ale samego procesu wypożyczenia i zwrotu oraz cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi