Zygy Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 Witam, jakie marki polecacie dla rowerów miejskich do wypożyczalni? Pozdrawiam Zygy Cytuj
Mihau_ Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 Nie liczy się marka tylko maksymalna prostota i pancerność Poszukaj sobie na olx czy ktoś się nadal nie pozbywa rowerów miejskich z Krakowa - znajdziesz pod "wavelo". Napęd na wale kardana, nie do zajechania 1 Cytuj
Zygy Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Napisano 2 Sierpnia 2023 Dzięki, fajna opcja w fajnych pieniądzach ale chciał bym jeszcze znaleźć opcję nowego, pancernego roweru bo sprzęt mógł by być leasingowany. Cytuj
Mihau_ Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 Jak chcesz coś nowego to popatrzyłbym na unibike. Robią mocne rowery ale obok bezobsługowości takiego wavelo to nawet nie stały. Cytuj
Wojcio Napisano 2 Sierpnia 2023 Napisano 2 Sierpnia 2023 Jeśli zakładasz wypożyczalnię, to raczej szukaj bezpośrednich kontaktów z producentami, a nie w sklepach. Jak wypożyczalnia z człowiekiem i kaucją na karcie czy sprawdzaniem dokumentów, to jeszcze mogą być standardowe rowery, ale jak jakaś automatyczna, to powinny być z rozwiązaniami custom - minimum malowaniem, ale raczej dedykowaną ramą i sprytnym doborem części. Do wypożyczalnie miejskiej to ważna prostota i koszt utrzymania - na pewno bez zewnętrznych przerzutek. Dobrze jak hamulce torpedo albo rolkowe. Nawet taka rzecz jak siodło na zacisk jest ważne. Firma jest bardziej funkcją rabatu i umowy serwisowej. Cytuj
Zygy Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Napisano 3 Sierpnia 2023 Jeździł ktoś z was rowerami 'wavelo'? Zastanawia mnie wygoda takiego roweru bo ktoś mi powiedział, że może i bezobsługowe ale niewygodne. Cytuj
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 Rowery w miejskich wypożyczalniach są w "uniwersalnym" rozmiarze. Trzeba coś więcej dodawać? Cytuj
chudzinki Napisano 3 Sierpnia 2023 Napisano 3 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Zygy napisał: Jeździł ktoś z was rowerami 'wavelo'? Zastanawia mnie wygoda takiego roweru bo ktoś mi powiedział, że może i bezobsługowe ale niewygodne. Ja nigdy nie korzystałem z wypożyczalni, ale gdybym musiał to priorytetem byłby dla mnie komfort, ale samego procesu wypożyczenia i zwrotu oraz cena. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi