Apiah Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Witam, Mam problem z ugięcięm amortyzatora, mianowicie przy próbach ugięcia na postoju, amorek chowa się tylko o jakieś 50mm zamiast deklarowanych 100mm. Przy tych 50 mm czuć dobicie, jakby to był już fizyczny koniec zakresu schowania. Czy jest to kwestia zmiany ciśnienia powietrza w amorku? Szukałem trochę i nie mogłem znaleźć wątku o podobnej tematyce, ani odpowiedzi na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Spuść powietrze i wtedy zobacz ile się ugina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Czy nie miałeś może zalane dolne lagi co mogło ci spowodowac zassanie oleju do kartridża i efektem jest właśnie niepełen skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Zapomniałem wspomnieć ,że amor jest nowy wraz z rowerem więc teoretycznie wszystko nowe. Jeżeli nie ma logicznego wyjaśnienia tego, to zgłoszę to do sklepu w którym kupowałem rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Takie pytanie mnie naszło, czy fabryczne dopicie powietrza tegoż amorka mogło by tak skrócić skok. I sprawić ,że to by wyglądało jakby ten amorek już dobijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Zrób to co radzi @ArtGD czyli spuść całe powietrze i zobacz jak się ugnie, amortyzator wychodząc ze sklepu powinien być napompowany i nie pozwalać na "dobicie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Spuściłem całe powietrze, i opadł praktycznie o tę wartość co był ten skok. Panowie jakieś sugestie? Ja totalnie się nie znam czy to dobrze czy źle, a pompkę będę miał jutro aby nabić odpowiednie ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) No to trzeba reklamować. Może np. trafił się felerny kartridż. A jak zablokujesz amortyzator manetką, to robi się całkiem sztywny? Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez ArtGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Na zdjęciach daje przed spuszczeniem powietrza z zaznaczony skokiem, i druga fota ze spuszczonym powietrzem.https://i.postimg.cc/RZc72LBC/IMG-8700.jpg https://i.postimg.cc/YCcNXyTy/IMG-8701.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 Uszkodzony kartridż. Po spuszczeniu powietrza górne golenie nie powinny wystawać na węcej niż ok. 10-15 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 A jaki masz rozmiar koła, bo czasami zdarzały się przypadki występowania w amorkach 26 lub 27,5 kartridże z 29" co potem nie szło dobić amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Koło 29, ostatecznie wysłałem na reklamacje. Gość z którym pisałem, właśnie powiedział ,że coś z kartridżem, może być zassany olej, albo po prostu jest lipny. Jak dostanę informację zwrotną, to napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Aktualizacja tematu, amorek wrócił z naprawy, wszystko działa i można jeździć. Winny był ten olej o którym wspominał Activia. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apiah Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Jeszcze pytanie, czysto hipotetyczne. Jest sens wymiany tegoż xcr’a na manitou markhora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi