Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem z ugięcięm amortyzatora, mianowicie przy próbach ugięcia na postoju, amorek chowa się tylko o jakieś 50mm zamiast deklarowanych 100mm. Przy tych 50 mm czuć dobicie, jakby to był już fizyczny koniec zakresu schowania. Czy jest to kwestia zmiany ciśnienia powietrza w amorku? Szukałem trochę i nie mogłem znaleźć wątku o podobnej tematyce, ani odpowiedzi na moje pytanie.

Napisano

Zapomniałem wspomnieć ,że amor jest nowy wraz z rowerem :) więc teoretycznie wszystko nowe. Jeżeli nie ma logicznego wyjaśnienia tego, to zgłoszę to do sklepu w którym kupowałem rower.

Napisano

Takie pytanie mnie naszło, czy fabryczne dopicie powietrza tegoż amorka mogło by tak skrócić skok. I sprawić ,że to by wyglądało jakby ten amorek już dobijał?

Napisano

Spuściłem całe powietrze, i opadł praktycznie o tę wartość co był ten skok.

Panowie jakieś sugestie? Ja totalnie się nie znam czy to dobrze czy źle, a pompkę będę miał jutro aby nabić odpowiednie ciśnienie.

Napisano (edytowane)

No to trzeba reklamować. Może np. trafił się felerny kartridż. A jak zablokujesz amortyzator manetką, to robi się całkiem sztywny?

Edytowane przez ArtGD
Napisano

Koło 29, ostatecznie wysłałem na reklamacje. Gość z którym pisałem, właśnie powiedział ,że coś z kartridżem, może być zassany olej, albo po prostu jest lipny.

Jak dostanę informację zwrotną, to napiszę co i jak.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Aktualizacja tematu, amorek wrócił z naprawy, wszystko działa i można jeździć. Winny był ten olej o którym wspominał Activia.

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i odzew :)