kardinale Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Witam Szukam crossa z niską ramą. Koniecznie przód jedna przerzutka, a także hamulce tarczowe. Na chwilę obecną znalazłem: https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-500-lf-niska-rama/_/R-p-336198 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-damski-ghost-square-cross-base-al-w-pd35779/ Marin kentfield st1 https://tiny.pl/cr62k Może być z Niemiec, mieszkam przy granicy. Edytowane 30 Lipca 2023 przez kardinale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Ten Ghost, za te pieniądze deklasuje wszystko co jest na rynku, naprawdę świetna propozycja. Nie pamiętam w tej cenie roweru z napędem 1x10 i hamulcami hydraulicznymi. Jeżeli rozmiar pasuje, to kupować i się nie zastanawiać szczególnie przy tej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Szukasz damki bo masz niewiele wzrostu, czy jesteś wysoki, ale po prostu chcesz mieć niski przekrok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Raczej to drugie, bo 20,5 " to raczej nie dla niskiej osoby. Damki są całkiem wygodne, ja po raz pierwszy wylądowałem na damce kilkanaście lat temu trochę przez przypadek ( tak się napaliłem na przeceniony rower że nie zwróciłem uwagi na to że jest za duży dla mojej żony) ale kolejny też jest damką i raczej męskiego już nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 (edytowane) Może i tani ten ghost ale za to paskudny. Projektant powinien dostać kilkanaście batów na tyłek! @PiotrWie Jak dla mnie nie ma różnicy (oprócz braku miejsca miejsca na drugi bidon!!), sam mam teraz złomiaka złożonego na lekkiej ramie "damkowej" - bardziej z przypadku a nie z wyboru ale jest OK. Jeśli facetowi pasuje damka a kobiecie męska rama (a znam taką) to po co się ograniczać? Niech każdy jeździ na tym, na czym mu wygodnie Edytowane 31 Lipca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Z jednej strony tak, ale.... Wielu producentów, nie wszyscy, ale jednak większość robi tak, aby męski pasował męszczyźnie, a damski kobiecie i nie chodzi tylko o kolor oraz wysokość górnej rury. Oczywistą różnicą jest kształt siodełka, ale większość producentów stosuje różne szerokości kierownic, długości mostka, kształt chwytów profilowanych, na geometrii ramy kończąc. Niekiedy nawet napęd w damskim rowerze ma lżejsze przełożenia niż w męskim odpowiedniku danego modelu. Niby są to detale, ale to one mówią jak będziemy się na tym rowerze czuli. Oczywiście może okazać sie tak, że akurat jakaś damka okazuje się lepsza dla faceta i odwrotnie, ale bez przymiarki nie da sie tego określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kardinale Napisano 31 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Nie zależy mi na wyglądzie, natomiast rower taki do domu, kobieta chce z niską ramą, a mi obojętne (oby nie różowy 😆) Najlepszy stosunek cena/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 No powiem tak, niedawno tu temat założyłam. Ja mam 163-165, no raczej wieżowcem nie jestem. Dzisiaj pojechałam się przymierzyć i chyba tak będzie najlepiej z twoją lubą. Musi czuć, że to jest to a nie się męczyć i mówię to jako kobita. Dobrze, że nie pośliniłam się na rozmiar M przez internet rzekomo dobry na 165cm. Ja wybrałam treka dual sporta 3 gen 4 rozmiar S. Widziałam, że poprzednie generacje (jakieś tam dual sport 1 na przykład) mają jedną przerzutkę. Ma lekko ugiętą rurę w tym rozmiarze, 1 przerzutkę z przodu, leciutki dla kobiety. Na razie pozytywne wrażenia, niestety mało dzisiaj jeździłam. Myślę, że jakieś starsze "generacje" dostaniesz w tym przedziale 2k. Z tymi małymi rozmiarami jest chyba ogólnie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi