justynad Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Mam dylemat bo wszystkie modele wygladaja podobne. Rower do kazdy po miescie 80%, po lesie 20%. Bagaznik musi byc bo mam fotelik hamax na bagaznik. Liv floush fs 2 Kross trans 6 czy inny numer? Trek albo specialized rowniez biore pod uwage. Ktora firme, jaki model wybrac? Help Czym sie sugerowac poza cena? Czy ktorys z firm/modeli jest podatny na usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justynad Napisano 30 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Trek stagger, albo specialized sirrus 3.0* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 1. Bagażnika nie musi byc, bo do kazdego da sie zamontować. 2. Najlepszy dla Ciebie będzie ten najwygodniejszy... 3. Który pasował Ci najbardziej po przymiarce? Na żadnym nie jechałaś? To idź się przymierz i wróć z pytaniami, jeżeli nadal będziesz mieć wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Te rowery będą ważyć po 16-17kg (+ fotelik i dzieciak). A ty ile? https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-fitness/fx/fx-1-disc-stagger/p/35002/?colorCode=grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justynad Napisano 30 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Liv bardziej od krossa mi pasuje. Trek i specialized musze poszukac gdzie jest na stanie w moim miescie-szukalam info o wadze to napisane ze ok 10-11kg waza te dwa z tych modeli ktore wymienilam Nie mam doswiadczenia ale czy te montowane bagazniki do rowerow np crossowych nie sa slabsze niz te fabryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Trek FX 1 Stagger w rozmiarze M waży 12,5 kg - bez bagażnika, błotników, lampek i stopki, więc wyjedziesz sporo ponad 14 kg. Specialized Sirrus X 3.0 w rozmiarze M waży 16 kg - tu już w wersji z bagażnikiem, błotnikami, lampkami i chyba bez stopki, więc dorzuć jeszcze z 0,5 kg, jak będziesz chciała ją zamontować. Edytowane 30 Lipca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 11 godzin temu, justynad napisał: Nie mam doswiadczenia ale czy te montowane bagazniki do rowerow np crossowych nie sa slabsze niz te fabryczne? Zazwyczaj wręcz przeciwnie. Polecam Ci zmienić fotelik na montowany do rury podsiodłowej - zdecydowanie lepiej amortyzuje wyboje. W foteliku na bagażnik dziecko dostaje każdy strzał z jezdni w kręgosłup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi