MIFOREQ Napisano 29 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) czesc w przyszlosci chcialbym sobie zmienic piaste na cos cichego w stylu shimano FH-M8110 tyle ze pod kasete srama (typ bębenka: Sram XD) ma zna ktos cos takiego? uwielbiam dzwiek wydawany przez opony tyle ze piasta go troche zaglusza. w sumie to najlepiej jak by mi ktos powiedzial czy sie da i jak podmienic bebenek na Sram XD w tym shimano. Fajnie by bylo gdyby kosztowala do 400zl max Edytowane 29 Lipca 2023 przez MIFOREQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) Piasta Shimano z bębenkiem SRAM XD... 😆 Jeśli chcesz słyszeć dźwięk opon zamiast bębenka, to musisz cały czas pedałować. Ewentualnie nagraj sobie ich dźwięk i jeździj w słuchawkach, na których sobie go odtworzysz. W ostateczności możesz utopić mechanizm bębenka w jakimś mało lepkim smarze i powtarzać tę czynność regularnie, gdy zapadki zaczną być słyszalne. Edytowane 29 Lipca 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Onyx https://onyxrp.com/product-category/mtb-hubs/ Edytowane 30 Lipca 2023 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 30 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) @Brombosz dzieki za pomoc o onyxie wiem ze bezdzwieczny jest tyle ze mega drogi i przede wszystkim w mojej konfiguracji (tzn. Mocowanie tarczy, ilosc otworow itp.) jest niestety tylko i wylacznie bębenek XDR a nie XD @TheJW szczerze nie wiem co cie tak rozbawiło juz tym bardziej ze taka podmiana bębenka jest możliwa a co do smaru na zapadki to tego co mi wiadomo to lepiej tego nie robic bo moga sie zaczac kleic do tego smaru po jakims czasie i nie beda powracac slyszalem ze mozna jakiegos oleju silnikowego troszeczke wlac ale nie wiem czy to dobrze dziala Edytowane 30 Lipca 2023 przez MIFOREQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Gdzie widziałeś piastę Shimano z bębenkiem SRAM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 30 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 @ChuChu nie chodzi mi o kupno takiej... mozna podmienic bebenek jest to nawet na yt pokazane jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 30 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 W piastach Shimano się nie da czegoś takiego zrobić, a na pewno nie jest to rozwiązanie Plug and Play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi