Werpet Napisano 29 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Dzień dobry wszystkim, Od maja posiadam Giant Roam Disc 0 2023 z amortyzatorem powietrznym Suntour ncx e lo 700c air. Amortyzator ma blokadę skoku, ale ręczną nie z poziomu manetki. Mam dwa pytania: Czy do tego amortyzatora ta manetka pasuje: https://www.centrumrowerowe.pl/manetka-blokady-skoku-sr-suntour-pd30878/ Czy w jakiś sposób trzeba dodatkowo modyfikować ten amortyzator żeby to poprawnie działało przy użyciu manetki? Za wsparcie i odpowiedzi będę wdzięczny. Jestem nowy w temacie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 W tym modelu chcąc przerobić z blokady przy koronie na blokadę przy kierownicy to musiał byś wymienić - Cały kartridż - Ten górny korek co się wkręca do korony i trzyma kartridż wraz z odpowiednimi śrubami - Mechanizm blokady skoku - Manetka blokady skoku RÓŻNICA PRZY ZAKUPIE NOWEGOA AMORKA TO OK 50ZŁ LECZ CHCĄC POTEM SOBIE PRZEROBIĆ NA MANETKE TO KOSZT 300-400ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Werpet Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Dziękuję za odpowiedź. Czy mógłbym prosić jakieś namiary na (nazwy modeli/oznaczenia albo linki) do kartridża, górnego korka i mechanizmu blokady skoku? Manetkę udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi