timmyyy Napisano 29 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Hej Mam absurdalny problem. Zakupiłem szosę z karbonowym widelcem i postanowiłem trochę przestawić mostek. Niestety nie wiedziałem, że nie mam klasycznej gwiazdki tylko ekspander i dolna nakrętka rozporowa wpadła do widelca. Bywa. Pomachałem, powalczyłem, nakrętka nie chciała wypaść, ale udało mi się wkręcić pręt gwintowany w tą że nakrętkę. I tu zaczyna się magia. Widelec to Fuji FC-440 i ta nakrętka jest wyraźnie większa iż średnica rury sterowej.. kombinowałem, obracałem, smarowałem.. no nie wychodzi. Poświeciłem latarką - no większa jak nic. Jak to jest możliwe?! Dodam, że śruba ekspandera miała jakieś 5 cm, więc nie miała szans sięgnąć w miejsce gdzie rura jest szersza (rura taperowana). Ostatecznie kupiłem nowy ekspander ale nakrętka grzechocze w widelcu. I tu dwa pytania: jak to jest możliwe, jak to wyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi