szczupak56 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Cześć, czy to jest normalne zużywanie się materiału czy coś tutaj nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Normana sprawa. Niektóre kasety kaleczą tak zwłaszcza aluminiowe bębenki. Każdy to przerabiał. U mnie są jeszcze bardziej " okaleczone" i się tym nie przejmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Zaczniesz się przejmować jak przy wymianie kasety będzie trzeba wymienić bębenek, bo stanie się jednością z kasetą 😛 Przy tym bębenku niestety nie ma rady, ewentualnie lekko szlifnąć zadziory, aby w przyszłości można było rozdzielić kasetę od bębna gdy te wgnioty się pogłębią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Kiedyś ludzie wymieniali na stalowe bębenki/robili "inserty" ze stalowych pręcików. Jedyna rada jeździć kadencyjnie nie siłowo - na dłużej aluminium wystarczy. Edytowane 26 Lipca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Na delikatnym aluminiowym bębenku w 240 mam nalatane około 30kmm w 350 pewnie już dawno 60 kkm a w CK to nawet nie liczę i w każdej są wżery od kasety i nic się nie dzieje. Nie wpadajmy w paranoję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) A mój bębenek od DT350 po 10 latach ma nacięcia na ponad 1mm a stosowałem tylko nitowane kasety. Żeby zmienić kasetę, trzeba posiłkować się młotkiem. Nigdy potem nie zaplotłem już koła na pieście z aluminiowym bębenkiem. Edytowane 26 Lipca 2023 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Novatec ma stalowy insert, który zapobiega takim sytuacjom. Także są metody. A dlaczego DT tego nie robi? A kto tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Czyli jest to naturalna kolej rzeczy, nie ma co się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 (edytowane) hue hue Edytowane 27 Lipca 2023 przez cervandes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 I co wytrzymał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Całe dwa lata na nim jeździłem, czyli dychę zrobił. W 2020 roku w czerwcu kupiłem stalowy za jakieś śmieszne pieniądze i latam na nim do dziś. W insetach wkurzało mnie przy zdejmowaniu kasety jak musiałem pilnować pręcików i potem je wkładać. Swoją drogą dżizas, jak ten czas leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 No ciężko by było to jakoś na stałe przymocować (może jakieś epoxy? - ale to i tak przy takich siłach po czasie by się wykruszyło) - i podejrzewam, że faktycznie upierdliwe byłoby rozmieszczanie pręcików za każdym zdjęciem kasety. Czas posuwa wszystkich jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi